Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ziraat Bankası'ndaki yönetim değişiklikleri sürüyor. Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın, Ziraat Bankası'nın genel müdürü olmasıyla birlikte yönetimdeki değişikliklerin de sürdüğü belirtiliyor. FİNASGÜNDEM'e gelen haberlere Ziraat Bankası iştiraklerinden Fintek Genel Müdürü Ali Araz, iş arayışlarına başladığı ve Takasbank'a geçiş yapmak için görüşmelere başladığı söyleniyor. FİNASGÜNDEM.COM
Kendisi bugün görevinden ayrılmış bulunmaktadır. Şirkete ve bankaya yaptıgı katkılar tartışılamaz. Ayrıca finart en az çöken banka sistemlerinden biridir.
Kimsenin bir yere gideceği yok. Bu şirkete bankadan geçen grubun bankaya geri dönmesi sağlansa yeter. Kalanlar zaten kepenkleri indirir. İşin özü bankadan geçerken bankanın himayesinde kaldığını düşünen ancak yanılan ve sahipsiz kalıp boynunu büken bilgi ve tecrübe sahibi, emektar arkadaşlara yazık oluyor. Sonuçta olan yine bu gruba olacak, birileri gelir birileri gider ancak bu arkadaşlar için iyi yönde birşeylerin değişeceğini düşünmek bile zor.
Devletin bankasının bir iştiraki olan ve bizim vergilerimizle maaşlarını alarak Fintek A.Ş. yi bir diktatör gibi yöneten ve şirketi beceriksiz çoluk çocuklara emanet eden, kimbilir kaç gün bankanın çalışamamasını sağlayıp trilyonlarca lira zarara uğratan son firavunun ayrılması yetmez. Onun altındaki çürümüş ve kokuşmuş kadronun hepsinin ayrılması gerekir. Yoksa ben bu hükümete hakkımı helal etmiyorum.
Maalesef bazı kişiler Devlet Kurumları arasında MEKİK dokuyorlar. Gerçekten Özel Sektöre gidebilseler de biz de BAŞARILI olduklarına inanabilsek. Örneğin Garanti Teknoloji A.Ş. türünde şirketlere Genel Müdür olabilse piyasa daha sağlıklı çalışıyor demektir. Bir kamu şirketinden diğerine transferi başarılı bulmak biraz zor.....
Evet, bu yoğun yönetim değişikliği haberleri insanı huzursuz ediyor. Başta Can Çağlar olmak üzere bu insanlar eğer başarısızsa neden yıllarca bu dev kurumları yönetmelerine izin verildi? Eğer başarılı iseler; birikim deneyimlerinden yararlanmak yerine neden her anlamda tenzil-i rütbe sayılacak vazifelere mecbur ediliyorlar?
Maalesef bu tarz yönetim değişiklikleri ülkenin birçok kurumunda görülüyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Bank Asya, GSGM, Türk Tarih Kurumu ilk sıradakiler... Huzursuzluk içinde sırasını bekleyen kurum yöneticileri de var. Bu değişimler ise bize ürkütücü geliyor. Birdenbire neden birçok kurumda yönetim değişikliği ihtiyacı doğdu acaba? Yoksa hükümetin ustalık döneminden başka mesajlar mı almalıyız?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.