BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAraştırma: Zihin egzersizleri yaşlıların hafızasını güçlendiriyor!----

Araştırma: Zihin egzersizleri yaşlıların hafızasını güçlendiriyor!

Araştırma: Zihin egzersizleri yaşlıların hafızasını güçlendiriyor!
11 Eylül 2024 - 15:53 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan bir araştırma, bulmaca çözme ve kitap okuma gibi zihin egzersizlerinin, hafif bilişsel bozukluk yaşayan yaşlıların hafızalarını güçlendirdiğini ortaya koydu.


ABD'deki South Mississippi Üniversitesi ve Indiana Üniversitesi'nden araştırmacılar, hafif bilişsel bozukluğu bulunan 50 yaş üzerindeki 5 bin 932 kişiyi inceledi.

Araştırmacılar, katılımcılara kitap okumak ve bulmaca çözmek gibi bilişsel uyarıcı faaliyetler olarak tanımlanan zihin egzersizleriyle ne sıklıkla meşgul olduklarını sordu. Yanıtlar doğrultusunda katılımcılar bu faaliyetleri sıklıkla, orta seviyede ve düşük seviyede yapanlar olmak üzere üç gruba ayrıldı.

Araştırmacılar, sıklıkla zihin alıştırması yapan katılımcıların, orta veya düşük seviyede yapanlara kıyasla daha güçlü hafızaya sahip olduğunu, dikkat sürelerinin ve iş yapma hızlarının da daha yüksek olduğu belirledi.

Ayrıca, orta seviyede zihin egzersizi yapan yaşlıların da düşük seviyeli yapanlara göre daha yüksek dikkat süresine sahip olduğu gözlemlendi.

Araştırmacılardan Kim Junhyoung, hafif bilişsel bozukluğu olan yaşlılara haftada en az üç veya dört kez bulmaca çözmelerini, kitap okumalarını veya benzer şekilde zihinsel uyarıcı faaliyetlerde bulunmalarını önerdi.

Araştırmanın sonuçları "Journal of Cognitive Enhancement" adlı dergide yayınlandı.

İşte tükettiğiniz andan itibaren etki eden, hafızayı artıran besinler...İşte tükettiğiniz andan itibaren etki eden, hafızayı artıran besinler...

 

Alzheimer’ın sessiz işaretleri: 6 yıl önceden ortaya çıkabilir!Alzheimer’ın sessiz işaretleri: 6 yıl önceden ortaya çıkabilir!

 

Tedavi edilmezse Alzheimer riskini artıran gizli tehlike!Tedavi edilmezse Alzheimer riskini artıran gizli tehlike!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)