Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Geçen yıl Banvit'e ortak olan Aabar Investment'ın ardından bu kez de Kuveytli Al Makan, Bonfilet'ten yüzde 15 hisse istiyor.
Türk patronların et ve yemek sektöründeki yatırımlarına Körfez sermayesi de katıldı. Koç Holding'den Doğuş Grubu'na ka dar birçok devin yeni ilgi alanına giren yeme-içme sektörü ve et pazarına Ortadoğu'dan son gelen yatırımcı Kuveyt'ten oldu. Kuveyt'in önemli gıda firmalarından Al Makan, kırmızı etin öncü isimlerinden Bonfilet'e ortak oluyor. 1950'li yıllarda canlı hayvan pazarına giren Akkoyun Ailesi'nin kurduğu Bonfilet, İkitelli'deki tesislerininin yanında 2011'de de 15 milyon dolarlık yatırımla Beylikdüzü'ndeki fabrikasını kurdu. Yıllık 18 bin ton üretim kapasitesi olan 10 bin metrekarelik bu ana tesiste hazır köfteden steak hamburgere kadar birçok ürün pazara sunuluyor.
DEVLERLE ÇALIŞIYOR
Bonfilet ve Bonet markasıyla perakende satış yapan firmanın Migros, Bim, Şok, Bizim gibi market zincirlerine de özel marka ürün üretiyor. Bonfilet'in yüzde 15'lik hisserine ortaklık için son aşamaya gelen Kuveytli Al Makan, firmayı yurtdışında da büyütmek istiyor.
İLK ADIMI AABAR ATTI
Et pazarına daha önce de bölgenin en büyük fonlarından Aabar Investment adım atmıştı. İlk kez Sabah Gazetesi'nin duyurduğu haberde dünya otomotiv devi Alman Daimler'e ortak olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hükümeti'ne ait Aabar, Banvit'in borsada işlem gören hisselerinden büyük kısmına ortak olmuştu. Geçen yıl gerçekleşen işlemle Aabar, Banvit'n Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Valid Faruk Ebubekir'in 16.3 milyon adetlik hissesini 78 milyon TL'ye devralmıştı. Tesla Motors ve Falcon Bank'ın da ortağı olan Aabar, son olarak ünlü İngiliz milyarder Richard Branson'un sahip olduğu Virgin Galactic'e ortak olmuştu. Dünyanın ilk uzay yolu şirketi olan Virgin Galactic'in yüzde 32 hissesine 280 milyon dolar vermişti.
KATARLI DEV ORTAK ARIYOR
Geçtiğimiz günlerde de hisseleri Katar borsasında işlem gören turizm firması Hospitality Development Company (HDC), markasını bölgede daha yaygın hale getirmek için düğmeye basmıştı. İlk olarak Dubai ve İstanbul'da yatırım kararı alan HDC CEO'su Walid Maalouf, "Dubai'de iki lokasyon için görüşmelerin son aşamasındayız. Yiyecek-içecek sektöründen iki Türk şirketi ortak olarak arıyoruz" diyerek Türkiye ilgisini açıklamıştı. HDC, halen Katar'da inşası devam eden 4 milyon metrekarelik The pearl-Qatar (Katar-İnci) adlı yapay adada bulunan Tse Yang, Megu, Pampano, Liza, Burj Al Hamam, Alison Nelson's Chocolate Bar, Al Tabkha, Bistro 61, The Bread Basket gibi restoranları işletiyor. Sabah - Kerim Ülker
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.