BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAralık'ta QE yarı yarıya azaldı----

Aralık'ta QE yarı yarıya azaldı

Aralık'ta QE yarı yarıya azaldı
11 Aralık 2013 - 13:20 www.finansgundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, yüzde 50 ihtimalle Fed'in tahvil alımlarını azaltacağını öngördü

Dünyanın en büyük tahvil fonu şirketi Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) Muhammed El-Erian, Fed'in neredeyse kesinlikle Mart'a kadar parasal genişleme programını azaltacağını, bunun önümüzdeki haftada gerçekleşmesi ihtimalinin ise yüzde 50 olduğunu söyledi.
Muhtemelen tahvil alımlarının azaltımına Fed'in bankalara rezerv fazlalarında ödediği faizlerin indirilmesi ve düşük faiz politikasının süreceği vurgusunun eşlik edeceğini öngören El-Erian, "Bankalar şu anda rezerv fazlalarından yüzde 0.25 kazanıyor. İndirimin çok büyük etkisi olmasa da, Fed'in faizleri düşük tutma kararlılığını gösterecek" dedi.
Fed'in tahvil almasıyla, bankaların rezervleri tırmandı. Bankaların şimdi Fed'de 2 trilyon dolar nakdi yatıyor. ABD Merkez Bankası işsizlik yüzde 6.5'e gerileyinceye ve enflasyon tahmini yüzde 2.5 oluncaya kadar 0-yüzde 0.25 aralığında kalacağını söyledi. ABD'de işsizlik Kasım ayı itibariyle 5 yılın en düşüğü olan yüzde 7 seviyesinde seyrediyor.
El-Erian, Fed'in politika karışımını değiştireceği bir geçiş olacağını söyledi.
PIMCI, ABD ekonomisi için önümüzdeki yıl yüzde 2.25 ila 2.75 büyüme öngördü.
Amerikan ekonoisinin iyileşmekte olduğunu söyleyen El-Erian, hanehalkı bilanço tablolarının da daha iyi göründüğünü savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)