<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple'a şantaj yapan ve iPhone'u hackleyen Türk, yönetici oldu----

Apple'a şantaj yapan ve iPhone'u hackleyen Türk, yönetici oldu

Apple'a şantaj yapan ve iPhone'u hackleyen Türk, yönetici oldu
18 Nisan 2024 - 11:22 www.finansingundemi.com

Bir Türk genci, 22 yaşında İngiltere'de iPhone'u hacklemek ve Apple'a şantaj yapmaktan hapse mahkum edildi. İşte o Türk Hacker'ın hikayesi.

Apple'a şantaj yapmak ve iPhone'u hackleme suçundan İngiltere'de hapse mahkûm edilen Türk genci Kerem Albayrak, bir teknoloji firmasında kurumsal yönetici olarak çalışmaya başladı.

Kerem Albayrak, 2019 yılında Londra'da yaşıyordu. O zamanlar henüz 22 yaşındaydı ve bir siber güvenlik uzmanıydı.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, iOS'ta dünya çapında milyonlarca iPhone ve iPad'in sistemlerine girmesine olanak tanıyacak bir güvenlik açığı keşfetti. Albayrak iddiaya göre Apple’a şantaj yapmaya başladı. Apple konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı, ancak İngiliz mahkemeleri olaya el koydu.

Hacker Albayrak’ın Apple'dan talepleri arasında kripto para birimleri, yüzlerce iTunes kartı ve nakit para vardı. NCA kısaltmasıyla bilinen İngiltere Ulusal Suç Ajansı, o yıl Albayrak'ın aslında "Türk Ailesi" olarak bilinen bir grup bilgisayar korsanının lideri olduğunu açıkladı. Albayrak'ı Apple'a şantaj yapmak amacıyla kendileriyle irtibata geçen kişi olmakla suçladılar.

İddialara göre Albayrak, Tim Cook liderliğindeki firmaya yönelik taleplerinde başlangıçta masaya iki seçenek koydu: 75 bin dolar değerinde kripto para birimleri veya 100 bin dolar değerinde iTunes hediye kartları (100 dolar değerinde bin kart). Daha sonra taleplerini değiştirerek doğrudan 100 bin dolar nakit istedi. Apple şantajı görmezden geldi ve yetkililerle temasa geçti. Albayrak’a dava açtılar ve aynı zamanda Albayrak’ın lideri olduğu ileri sürülen Türk Ailesi'nden yeni tehditler aldıklarını da ileri sürdüler. Yargılama sonucu Albayrak, iki yıl hapis ve 300 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı. Albayrak'a ağlara erişimini engelleyen bir ‘elektronik sokağa çıkma yasağı’ bile kondu.

Şirket, Albayrak'ın borçlarını ödedi

Mali dolandırıcılığı önleme konusunda çalışan OPAC Global adlı bir şirket, mahkemeler tarafından verilen cezayı ödedikten sonra dikkatini Albayrak'a çevirdi ve onu yönetici olarak işe aldı.

Mali dolandırıcılıkla mücadeleye adayan şirket, bu tür kuruluşlara yönelik saldırılardaki artış göz önüne alındığında, şirketi gerekli bilgiye sahip bir kişiyle güçlendirmenin uygun olacağını düşünmüştü. Böylece Albayrak, henüz otuzlu yaşlarına bile gelmemiş çok genç bir yaşta, bilgisayar becerilerini iyilik için kullanabileceği önemli bir konuma ulaşmış oldu.

Geçmişte Apple'ı tehdit ettiği suç çetesi, tutuklandığı sırada ve polis soruşturmalarına göre 2017'de başlayan bir faaliyetin ardından dağıtıldı.

Huawei, yeni akıllı telefon serisini tanıttı

 

AB ile ABD teknolojide iş birliğini artırmak istiyor

 

OpenAI'den ses klonlayabilen yeni teknoloji

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)