Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
AVRUPA Birliği’nin (AB), Avusturya hariç, tüm ülkelerinin yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye ile üyelik müzakerelerinin devamından yana görüş bildirdiği bir ortamda Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye ile müzakere sürecinin ‘geçici olarak dondurulmasına’ ilişkin bir kararı gündemine aldı.
AP’nin ikinci büyük grubu olan ve geçmişte Türkiye’nin üyeliğine sıcak bakan Sosyalistler ve Demokratların (S&D) inisiyatifiyle gündeme getirilen konuya ilişkin oturum 22 Kasım’da yapılacak. Askıya alma yönünde sonuç alınması halinde başta AP-Türkiye ilişkileri olmak üzere son derece olumsuz sonuçlar yaratma potansiyeli taşıyan karara ilişkin oylama ise 24 Kasım’da yapılacak.
‘BAŞKA ALTERNATİF YOK’
S&D Başkanı Gianni Pittela, AB-Türkiye ilişkilerinde dönüm noktasında olunduğunun altını çizerek, “Türkiye ile üyelik müzakereleri geçici olarak dondurulmalı. Türk yetkililer demokrasi ve hukukun üstünlüğünü ihmal edip altını kazıdığı sürece bu ciddi adımların alternatifi yok” dedi. Kararın Türk halkına ya da Türkiye’ye karşı olmadığını savunan Pittella, “Türk halkı ve Türkiye için kapılar açık kalıyor ancak müzakereler için şu aşamada açık kalmamalı” diye konuştu.
YOĞUN DESTEK
S&D’nin yanı sıra AP’nin en büyük grubu Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) ve bir zamanlar Türkiye’nin üyeliği için en ön sırada mücadele eden Liberallerin de destek veriyor olması kararın kabul edilmesine kesin gözüyle bakılmasına neden oluyor. Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular (ECR) grubu kararını oturum öncesinde netleştirecek. Müzakerelerin durdurulması konusunda ihtiyatlı bir yaklaşım sergileyen Yeşiller de pozisyonunu pazartesi belirleyecek. Karar, aşırı sağı oldukça memnun etmiş durumda.
BAĞLAYICILIĞI YOK
AP’nin üyelik müzakerelerinin askıya alınması konusunda yetkisi yok. Perşembe günü alınacak kararın hukuki bağlayıcılığı da söz konusu değil. Bununla birlikte AP tarafından alınacak kararın tamamen görmezden gelinmesi de mümkün değil. AB liderleri aralık ayında yapılacak zirvede Türkiye’yle ilişkilerin geleceğini de ele alacak. AP’nin kararı, bu toplantı açısından siyasi baskı oluşturma potansiyeli taşıyor. Kararın geçmesi durumunda Türkiye’nin tepkisinin de çok sert olması bekleniyor. Hürriyet
Daha Irak'ı dize getiremedi Avrupa yı dize getirecekmiş. Nasıl gülsem acaba. Sana Irak bile posta koyuyor uyanın artık uyanın.
Büyük Reisi miz, büyük bağbuğ umuz Avrupayı da dize getirecektir. Çünkü O asrın lideri
Ap birliğinin kendisine faydası yokki niye bu kadar üstüne düşünüyorsunuz anlamak mümkün değil iflas etmiş bir topluluk gülünç duruma daha fazla düşürmeyin kendinizi adamlar 40 yıldır alay ettiler halende ediyorlar akıllı olun
Hem Türkiye tarafından hem Avrupa birliği tarafından restleşmelerle bu ortaklık olmaz.Ortaklık demek karşılıklı hoşgörü , dostluk arkadaşlık üzerine kurulmalı , biz avrupaya sen kimsin diyemeyiz , avrupada bize sen kimsin diyemez.Yani bu şekilde söylemler çok yanlış , ülkeler ekonomik çıkarlarına göre konuşurlar hareket ederler.Yani dostluklar kurmak lazım ortamı yumşatmak lazım.Çay içmeye gitmek lazım , onları kahvaltıya davet etmek lazım.Yoksa asarım keserimle Avrupa birliği yürümez.
60 yıldır üyelik müzakeresi yapıyoruz.. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar...
Borsa artık fede bakıyor. Hiçbir şey olmaz derecesinde etki eder.
Borsa düşer.
AP, artık güçlü değil Kendi ayakları üstünde zor duruyorlar. Orda yaprak dökümü devam edecek inancındayım. Zaten bizi oyalıyorlardı. Zaten almayacaklardı. Blöf yapıyorlar, sanki alacaklarmış gibi. Biz işimize bakmaya devam edelim. Anırsınlar, izleyelim.
monşer bunlar monşer
Ukraynayı alıyorlar vize serbesliği verdiler ben defalarca gittim bizden 30 sene geri rüşvet demokrasi kanun yok ama hristiyan kulübü avrupa
Bağlayıcı değil ise önemli değil. Ama ekonomik açıdan Avrupa Türkiye için önemlidir.
AB girmemiz çok önemli olmasa da Bilim,sanayii ve demokrasi değerlerine ulaşmanız gerekiyor.Biz bir İngiltere değiliz.Bu işler atıp tutmakla olmuyor.Onların bize ihtiyacı var ise bizim daha çok Avrupa'ya ihtiyacımız var.
lan adamı almaya gidiyonuz bulamıynca karısını alıyonuz, bide adaletten dem vuruyonuz sonrada avrupa birliği kaka, hasta etmeyin adamı...
Büyütülecek bir şey yok
devlet borcu,şirket borçları,bankalardan kullanılan kredi borçları hepdi avrupadan alınaan yoninin coninin paraları,kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz gibime geliyor,adamlar sendikasyon kredilerini yenilemezse dolar 3 günde 10 lira olur.
Darbeyle yikamayanlar dişlerini gosteriyor
Palavradan müzakerler olsa nolur olmasa nolur avrupa birliğine gimek zaten bir intihar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.