BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntalya'ya nisanda 1 milyon turist----

Antalya'ya nisanda 1 milyon turist

Antalya'ya nisanda 1 milyon turist
01 Mayıs 2019 - 12:49 www.finansgundem.com

TURİZMDE bu yıl tüm zamanların rekorunu kırılmasının beklendiği Antalya'ya nisan ayında gelen turist sayısı 1 milyon oldu. 2019...

TURİZMDE bu yıl tüm zamanların rekorunu kırılmasının beklendiği şekilde Antalya'ya nisan orada gelen turist sayısı 1 milyon oldu. 2019 yılı dört ayındaki toplam rakam ise 1,5 milyonu aştı.

Paris ve Londra'dan sonra dünyanın en çok turisti ağırlayan üçüncü kentişte Antalya, 2019 yılında tarihinin en çok turisti hedefliyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve turizm sektörü temsilcilerinin, bu yıl hedefi 16 milyondan fazla açık turist ziyaretinde ilk dört ayda 1,5 milyon barajı aşıldı.

NİSANDA 1 MİLYON TURİST

Sektörün 'ölü dönem' olarak adlandırdığı ocak, şubat ve mart ayında geçen yıllara göre toplamda yüzde 25'lik artışta Antalya, sezonun başlangıcı olarak sayılan nisanlardaki 1 milyon turist orada yaklaştı. Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği'ndeki sıralamasına göre, sadece Nisan ayında gelen Antalya Havalimanı'na gelen turist sayısı 950'e ulaştı.

GAZİPAŞA'DA KARAKTER UÇUŞ ARTTI

Gazipaşa-Alanya Havalimanı, 5 ilçedeki kruvaziyer limanları ve çevresinde İstanbul'da bulunan illerde havalimanlarından aktarmalı olarak Antalya'ya gelen transit turistler dediklerinde 1 milyon rakamı aşıldı. Gazipaşa-Alanya Havalimanı charter uçak sayılarında da önemli artış meydanaşti.

DÖRT AYDA 1,5 MİLYONU AŞTI

Antalya'nın 1 Ocak- 30 Nisan tarihleri ​​arası Antalya Havalimanı toplam turist sayısı 1,5 milyonu aştı. Nisan ayında geçen yıla göre yüzde 40, dört aylık sırada yani geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34'lük artış meydanaşti. Nisan ayında Antalya Havalimanı'na iniş yapan turist tarihinde ise günlük 30 binin üzerine çıktı.

UÇAK TRAFİĞİ ARTTI

Turist sayısı artırıldı , Antalya Havalimanı'nda uçak trafiği artırıldı. Geçen yıl dış hatlarda ocakta bulunan 823 olan uçak sayısı 1418'e, şubatta 784'ten 1134'e, martta 1511'den 1818'e, nisanda ise 3 bin 895'den 5 bin 186'ya yükseldi. İç hatlarda ise nisan ayı gelen uçak sayısı 2 bini aştı. Antalya Havalimanı'nın nisan ayı gelen-giden uçak trafiği 14 bini aşarken, günde 466 uçakta sırada.

RAKAMLAR SEVİNDİRİCİ

Hem Antalya hem Türkiye'nin turizm sezonuna girdiğine dikkatati çeken Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ocak, şubat ve mart ayları burada nisan ayı rakamlarının da sevindirici, arzu edilen oldu. Ayhan, "aydoğdu diğer aylara da yayma ve sezonu uzatma gayreti içinde olanlar hakkında anladım Ayık," Bu ocak ocak-şubat-mart ve nisan aylarındaki görüşmeyi umutlandırıyor "dedi.

2019 TÜRKİYE'DE REKOR YILI OLACAK

Antalya'nın uzun vadesinde 20 milyon hedefine, şu anki verilere göre emin adımlarla yürüdüğünü dile getiriyor, ayık, ekim-kasım ve aralıklarla ilk dört aydaki rakamlar ve artış oranlarının görülmesi bekleniyoriğine işaret etti. Ayık, "İlk dört aydaki 20 yıllık bir ülkemizin 20 milyonluk hedefe ulaşabileceğimiz çok daha kolay olması gerekiyor. 2019 iyi gidiyor ve geçen seneye yaklaştığımızda hem hem Antalya hem de destinasyonda toplamda Türkiye’de bir rekor yılı olacak ve 50 milyonun çıkacak. 16 milyon hedef ise çok iddialı bir rakam, Mayıs, ekim, kasım gibi yan aylardaki artışlar bu yılki hedefe ulaşma hedefi belirleyici olacak "diye konuştu.

TURİZM YAŞAM TARZI OLMALI

Ayık, "2015-2016 yıllarını hem Antalya hem de Türkiye de yaşadı ve oradan istediğin dersleri aldığınızı düşünüyorum. 2017-2018'de ciddi geri dönüş aldık ve diğerleri gibi destinasyonlar, hata yapmadan yolumuza devam etmeliyiz. Paralel olarak, bizde bir pazarlık yapmalıyız.

PASKALYA VE RUS BAYRAMI

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, sektörün beklentisine paralel bir büyüme rakamlarının gerçekleştiğini söyledi. Bu yıl esas olarak büyümeden Almanya pazarında beklenenden bahsediyorken Yağcı, en büyük iki pazar olan hem de hem Almanya'da hem de çift haneli bir büyüme bekleniyor. Doğan bayramının nisan ayına denk gelmesi durumunda Avrupa pazarında yüzde 30’un üzerinde kaydeden yağda, mayıs ayının ilk 10 günü içerisinde Rus bayramıyla birlikte ciddi bir hareketlilik öngördüklerini dile getirdi.




ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)