Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yılda 10 milyondan fazla turistin tatil yaptığı Antalya, zamanla yabancıların yaşam için tercih ettiği bir kent haline dönüştü. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı yatırımcı sayısı artan kentte, yabancılara ait 6 bin 108 şirket faaliyetini sürdürüyor.
Kentteki yabancı yatırımcıların ülkelerine göre sıralamasında Ruslar ilk sırada yer aldı. Rus yatırımcılar kentteki yabancı firmaların yüzde 20'sini oluşturdu. Yabancı firmaların milliyetlerine göre dağılımında 1224 şirketle Rusya'nın ardından 751 şirketle Almanya, 676 şirketle İran, 302 şirketle Azerbaycan, 270 şirketle Ukrayna yer aldı.
TOPTAN VE PERAKENDE GIDA PAZARLAMASI SEKTÖRÜNDE YATIRIM
Yabancılar, kentte en çok 495 şirketle toptan ve perakende gıda pazarlaması sektöründe yatırım yaptı. Yabancıların ilk 5 sıradaki yatırım tercihi toptan ve perakende gıda pazarlaması sektörünün ardından 478 şirketle gayrimenkul faaliyetleri, 451 şirketle inşaat faaliyetleri, 410 şirketle seyahat acentesi, tur operatörü ve diğer rezervasyon hizmetleri, 355 şirketle tarımsal ürünlerin ticareti sektörü oldu.
BU YIL 666 YENİ ŞİRKET
Antalya'da, geçen yıl ocak-ekim döneminde ayda Rusya kaynaklı kurulan şirket sayısı 222 oldu. Aynı dönemde kentte en fazla şirket kuran Rusya vatandaşlarını, 101 şirketle İran, 95 şirketle Almanya, 49 şirketle Ukrayna vatandaşları takip etti.
Yabancılar bu yıl ekim ayına kadar Antalya'da 666 yeni şirket kurdu. 2021 yılının 9 ayında açılan yabancı şirket sayısı 349, 2022 yılında ise 810 olarak gerçekleşti. Bu yılın 9 ayında açılan şirketlerin milliyetlere göre dağılımında Rusya'dan 238, Almanya'dan 59, İran'dan 57, Ukrayna'dan 44, Azerbaycan'dan 36 firma yer aldı.
Türkiye'de yabancıların iş yatırımında 6 bin 108 şirket sayısıyla İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alan Antalya, bu yıl yabancıların en fazla konut aldığı kent oldu. Bu yıl Türkiye'de yabancılara yönelik konut satışında ilk sırada yer alan Antalya'da, yabancılar ekim ayına kadar 10 bin 372 konut aldı. Geçen yıl Rusya- Ukrayna savaşı sonrası Antalya'da ocak-eylül döneminde yaşanan yabancılara yönelik konut satışı yoğunluğu bu yıl aynı dönemde gerçekleşmedi. Geçen yıl ocak-eylül döneminde 14 bin 656 olan yabancıya yönelik konut satışı, bu yıl aynı dönemde 10 bin 372'ye geriledi.
Şimşek: Amacımız yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir
Asmalı: Bu faizlerle ticaret ve yatırım yapmak sürdürülebilir değil
Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakışı değişti
DÜŞÜK GELİRLİLERİN GÖZDESİ GELİRLERİNE GÖRE VAROŞLARDA YADA İKİNCİ EL KİRALIK KONUT BULUP AİLECEK BARINABİLMEK İŞSİZLER/GELİRSİZLER İSE YAKINLARINA MUHTAÇ YAŞIYORLARDIR
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.