BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAnkara'nın vazgeçemediği bürokratlat----

Ankara'nın vazgeçemediği bürokratlat

Ankara'nın vazgeçemediği bürokratlat
23 Şubat 2012 - 00:33 www.finansgundem.com

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifine konulan ‘’Vagon madde’’ Ankara’yı karıştırdı.

Ekonomi bürokrasisinin haberinin olmadığı madde ile, BDDK ve TMSF Başkanlarının görev süresi uzuyor.
Zorunlu eğitimin 12 yola çıkarılmasını öngören kanun teklifine konulan ‘’Vagon madde’’ Ankara’yı karıştırdı. Ana teklif ile alakasız bir düzenleme olduğu için ‘’Vagon madde’’ olarak nitelenen bu değişiklik ile, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkanları yeniden aynı göreve atanabilecek.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ekonomi bürokrasisinin haberinin olmadığı bu değişiklik yasalaşırsa, Bankacılık Kanunu değişecek ve yasadaki ‘’Atanamazlar’’ ifadesi, ‘’Atanabilirler’’ biçimine dönüşecek. Böylelikle görev süreleri dolan, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ile, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, yeniden başkanlığa atanabilecek.
Teklifte, AKP Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı, Ahmet Aydın ve Mahir Ünal’ın imzası bulunuyor. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün görev süresi 29 Şubat’ta dolacak. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in görevi de 7 Nisan’da sona erecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)