<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnayasa Mahkemesi CHP'ye hayır dedi----

Anayasa Mahkemesi CHP'ye hayır dedi

Anayasa Mahkemesi CHP'ye hayır dedi
21 Şubat 2014 - 17:34 www.finansingundemi.com

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili yaptığı başvuruyu reddetti.


Anayasa Mahkemesi, CHP'nin HSYK Kanununda değişiklik yapan düzenlemenin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu Resmi Gazete'de yayımlanmadığı gerekçesiyle reddetti.
Başvurunun reddine ilişkin kararının gerekçesi, Anayasa Mahkemesi internet sitesinde yayınlandı.

Buna göre, 6524 sayılı Kanun'un bazı hükümlerinin yok hükmünde olduklarının tespitine ya da şekil ve esas bakımından iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi istemiyle açılan iptal davasının, Anayasa'nın 148. ve 151. maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 37. maddesinde öngörülen dava açma sürelerine uyulmaması ve dava konusu kuralların bu aşamada Anayasaya uygunluk denetiminin yapılabilmesinin mümkün olmaması nedeniyle incelenmeksizin reddine karar verildiği bildirildi.

Anayasa'nın 148. maddesi, Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerini düzenliyor. Anayasa'nın 151. maddesi ise "Anayasa Mahkemesinde doğrudan doğruya iptal davası açma hakkı, iptali istenen kanun, kanun hükmünde kararname veya İçtüzüğün Resmi Gazetede yayımlanmasından başlayarak altmış gün sonra düşer" hükmünü içeriyor.

6216 sayılı Kanun'un iptal davası açma süresini düzenleyen 37. maddesi de "Anayasa değişiklikleri ile kanunların şekil yönünden Anayasaya aykırılıkları iddiası ile doğrudan doğruya iptal davası açma hakkı, bunların Resmi Gazetede yayımlanmalarından başlayarak on gün, kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün veya bunların belli madde ve hükümlerinin şekil ve esas, kanunların ise sadece esas yönlerinden Anayasaya aykırılıkları iddiasıyla doğrudan doğruya iptal davası açma hakkı, bunların Resmi Gazetede yayımlanmalarından başlayarak altmış gün sonra düşer" düzenlemesini içeriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)