<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnayasa için referandum sinyali!----

Anayasa için referandum sinyali!

Anayasa için referandum sinyali!
27 Mayıs 2021 - 15:24 www.finansingundemi.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili uzlaşma zemini olmazsa Cumhur İttifakı olarak referanduma gitmeyi planladıkları mesajını verdi.

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak adı değiştirilen Yassıada'da bugün düzenlenen AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan ancak muhalefet partileriyle uzlaşma sağlanamaması durumunda referanduma gidebileceklerine işaret ederek şöyle konuştu: 

Geniş bir uzlaşmayla yeni anayasayı Meclis'te kabul ettirip, milletimizin takdirine sunabilirsek çok çok güzel olacak. Amacımız Meclis'teki tüm partilerin yeni ve sivil anayasa çalışmalarına yapıcı, etkin, samimi destek vermeleridir.

Erdoğan konuşmasının devamında da, "Uzlaşma zemini oluşmazsa Cumhur İttifakı olarak bizi destekleyen diğer partilerle hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı ortakları MHP ve Büyük Birlik Partisi'nin çalışmalarını sürdürdüğünü ve MHP'nin kendi taslağını sunduğunu belirten Erdoğan, "Diğer partilerin de bu yönde hazırlıkları olduğunu biliyoruz, bizim çalışmamız da bitti. İnşallah yıl sonuna doğru tüm metinleri bir araya getirerek kapsamlı bir şekilde değerlendirecek ve ortak teklif haline dönüştürmenin yollarını arayacağız" şeklinde konuştu.

İKİ PARTİ ÖNERİ SUNDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 madde ve dört bölümden oluşan anayasa teklifini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. MHP'nin anayasa değişikliği önerilerinde MHP'nin kapatılmasını isteğini Anayasa Mahkemesi'nin "yüksek mahkeme" statüsünden çıkarılıp özel bir statü verilmesi, ayrıca cumhurbaşkanı ile birlike iki cumhurbaşkanı yardımcısının da seçimle işbaşına gelmesi öngörülüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem" önerisini dün partisinin grup toplantısında sundu. İYİ Parti'nin taslağında cumhurbaşkanının bir dönem görev yapması ve görev süresinin de 6 yıl olması öneriliyor. Ayrıca görevi biten cumhurbaşkanının aktif siyasete dönmemesi, cumhurbaşkanının parti bağının olmaması şartı da yer alıyor. 

Erdoğan: Yeni anayasa hazırlığımızı millete sunacağız