Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Anadolubank, Türk tarımını dünya tarımı ile buluşturmak amacıyla 17 yıldır düzenlenen Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda sektör temsilcileri ve çiftçilerle bir araya gelmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir’de 02 - 06 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Anadolubank, çiftçilerin avantajlı ve faizsiz girdi alışverişi yapabileceği kartlı ödeme sistemi Tarım Kart’ın yanı sıra Tarımsal İşletme Kredisi, Sulama Ekipmanları Kredisi, Tarla Alım Kredisi, Traktör ve Ekipman Kredileri ürünlerini de ilgililerine sunacak.
Anadolubank Tarım Kart ürünüyle “Toprak çiftçilerimizle değerli” diyor
Çiftçilerimizin hayatını kolaylaştırmak üzere sunduğu Tarım Kart ile Anadolubank, bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerin giderlerine yönelik kısa vadeli nakit kredi kullanma imkanı sağlıyor. İşletmeler, anlaşmalı üye işyerlerinden yapacakları gübre, mazot, zirai ilaç, tohum, yem gibi tarımsal girdi alışverişlerinde 5 aya varan vade ile faizsiz alışveriş avantajından yararlanabiliyor. Tarım Kart ile yapılacak alışveriş ve nakit kredi işlemlerinin ödemesi, hasat dönemine göre belirlenen ekstre tarihinde yapılabiliyor. Nakit taşıma riskini ortadan kaldıran, çiftçilerimizin Türkiye’nin her yerinde alışveriş yapmasını ve nakit çekebilmesini mümkün hale getiren Tarım Kart’a Anadolubank Şubelerinden başvurulabiliyor.
Tarım Bankacılığı kapsamında değer yaratan diğer ürün ve hizmetler
Anadolubank Tarım Bankacılığı kapsamında Tarım Kart ürününün yanı sıra Tarımsal İşletme Kredisi, Sulama Ekipmanları Kredisi, Tarla Alım Kredisi, Traktör ve Ekipman Kredileri ürünleri ile çiftçilerimizi ihtiyaca uygun finansal çözümlerle buluşturuyor. Tarımsal İşletme Kredisi ürünüyle bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerin gübre, mazot, zirai ilaç, tohum, yem gibi giderlerini karşılayan ve elektrik, işçilik gibi nakit ihtiyaçlarına yönelik kredi imkanı sunan banka; Sulama Ekipmanları Kredisi ile modern sulama sistemi teçhizatı ve suyun kaynağından tarlaya taşınmasına yönelik girişimler için 3 yıla varan vadeyle kredi temin ediyor. Anadolubank’ın nakit akışına uygun olarak 3 yıla kadar vadelendirdiği Tarla Alım Kredisi ise tarla, bağ, bahçe, sera gibi nitelikli arazi alımı yapan ve arazi birleştirmeye, ölçek büyütmeye, verimlilik artırmaya yönelen girişimlere veriliyor. Banka, Traktör ve Ekipman Kredileri ile tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan ekipman ihtiyaçlarının karşılanması ve daha modern üretim koşullarının sağlanabilmesi adına yine 3 yıla varan vade seçeneğiyle çiftçilerimizi destekliyor.
“İzmir ili, Tarım Bankacılığı açısından stratejik konumda”
Ülkemizin önemli tarım fuarlarından AgroExpo’nun İzmir’de düzenlenmesinin önemli bir mesaj içerdiğini ifade eden Anadolubank Kobi İşletme ve Tarım Bankacılığı Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Zafer Can, İzmir’in sanayi ile tarımı bir arada yaşatması, metropol tüketicisi ile tarımsal üreticiyi iç içe bulundurması, coğrafi olarak Türkiye’nin batı yarısına eşit mesafede olması açısından stratejik bir tarım bölgesi olduğunu vurguladı. Anadolubank Tarım Bankacılığı şube yapılanmasının önemli bir kısmının İzmir ve Ege Bölgesi’nde yer aldığını söyleyen Zafer Can, “İzmir, Manisa ve Aydın’daki toplam tarım kredileri payımızın, ortalama pazar payımıza göre daha yüksek olması, AgroExpo’nun bizim için önemini artırıyor. Bu önemin göstergesi olarak Tarım Kart’ımızın lansmanını ilk defa AgroExpo’da yapıyor, tüm üreticilerimizin kullanımına sunuyoruz. Standımızda veya fuara özel olarak hazırladığımız QR kodu aracılığıyla çiftçilerimiz Tarım Kart için cep telefonlarından zahmetsizce başvurularını yapabilecekler" dedi.
Tarım Bankacılığı’nın ekonomik konjonktürdeki önemine de değinen Zafer Can, “2021 3. çeyrek rakamlarına göre Türkiye’nin GSYH’si içinde tarımın payı % 6,1 iken aynı dönemde tarım kredilerinin nakdi krediler içindeki yeri % 3,7 seviyesinde. Başka bir deyişle, tarım sektörünün kredideki payı henüz üretimdeki paya ulaşamadı. Tarım kredilerinde kamu bankalarının payı %70’in üstünde, özel bankalar da desteklerine ara vermiyor. Diğer yandan pandemi döneminde gıda ve dolayısıyla tarımsal üretimde kendi kendine yetmenin önemini hep birlikte yaşayarak gördük. Ülkemizin tarım potansiyelini de göz önünde bulundurduğumuzda, tarım ve tarımın finansmanı gündemdeki yerini daima koruyacaktır. Bu gündemin bilinciyle 2021 yılında tarım sektörüne finansal desteklerimiz pandemiye rağmen nasıl devam ettiyse, 2022 yılında da artarak varlığını koruyacaktır” sözlerini kaydetti.
Anadolubank yeni şubesini Alanya’da açtı
Anadolubank güçlü finansal çözümleriyle fark yaratmaya devam ediyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.