<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAmundi’nin başı CEO’suna ödediği bonusla dertte----

Amundi’nin başı CEO’suna ödediği bonusla dertte

Amundi’nin başı CEO’suna ödediği bonusla dertte
30 Nisan 2021 - 15:52 www.finansingundemi.com

Glass Lewis ve Pirc, Avrupa’nın en büyük varlık yöneticisi Amundi’nin CEO’suna yaptığı 2 milyon euroluk bonus ödemesinin şirketin yatırımcıları tarafından onaylanmaması gerektiğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Önde gelen iki etkili danışman Glass Lewis ve Pirc, Avrupa’nın en büyük varlık yöneticisi Amundi’nin hissedarlarının, şirketin eski CEO’su Yves Perrier’e ödenen 2 milyon euro değerindeki bonusa itiraz etmesi gerektiğini söyledi. Glass Lewis ve Pirc Amundi’yi Perrier’e 2020 yılında 2 milyon euro bonus ödemesi yaptığı için eleştirdi. Bu rakam ise grubun maksimum bonus ödemesi, bu ise sabit ücretin %200’üne denk geliyor.

Financial News’in haberine göre, Perrier’e yapılan ödeme, 67 yaşındaki CEO’nun geçtiğimiz yıl 3 milyon euro kazandığı anlamına geliyor. 10 Mayıs’ta CEO görevini bırakacak olan Perrier, 2020 yılında 1 milyon euro maaş aldı ancak korona virüs pandemisinin ardından %5 oranında zam teklifini geri çevirdi. Pirc, Amundi’nin yıllık bonusun hesaplanmasında hangi hedeflerin değerlendirildiğinin açıkça belirtilmediğini söyledi.

Açıklamasında, bu durumun “doğru bir değerlendirmenin önüne geçtiğini ve düşük performans karşısında yüksek ödemelere yol açabileceğini” ifade etti. Glass Lewis ise Amundi’nin geleneksel bir uzun vadeli bonus planının olmadığını ve bu düzenlemenin en az üç yıllık şirket performansıyla denk hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda yöneticilerin hisse sahipliği programının bulunmamasının da altını çizdi.

Glass Lewis’den yapılan açıklamada, Amundi’nin korona virüs krizinden diğer şirketlere nazaran daha az etkilenmiş olmasına rağmen, “yönetim kurulunun maksimum ödemeyi onaylama kararına şüpheyle yaklaştığı” söylendi. 

Şirket aynı zamanda Amundi’nin hisse fiyatlarının pandemi öncesi seviyelere henüz geri dönmediğini ve bunun da “CEO’nun maksimum ödemeyi aldığı dönemde hissedarların getiri sağlayamadığı” anlamına geldiğini ifade etti.

finansgundem.com'un derlemesine göre, Amundi’nin hisse fiyatları pandemi öncesinde, şubat 2020’de kaydedilen rakamın halen %2 altında. Amundi sözcüsü ise şirketin “Glass Lewis ve Pirc’in tavsiyeleri” nedeniyle şaşkınlık içinde olduğunu söyledi. Açıklamada, “Amundi’nin maaş ödemeleri ekonomik strateji, uzun vadeli hedefler, şirketin ve hissedarların çıkarlarına paralel olarak tasarlandı” dendi. Şirket sözcüsü Amundi’nin ekonomik performansındaki düşüşün, Perrier’e yapılan ödemede göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.

Ödemenin yapılmasının nedenleri arasında ise Amundi’nin ESG eylem planının entegrasyonu, Sabadell’in fon yönetimi biriminin satın alınması, Societe Generale ile yapılan dağıtım işbirliğinin yenilenmesi ve Amundi Technology’nin kurulması gösterildi. 

Sözcü, tüm bu gelişmelerin Amundi’nin gelirlerindeki kaybı telafi ettiğini söyledi. Bununla birlikte kilit performans kriterlerinin de Perrier’e yapılan ödemede etkili olduğu açıklandı.

Perrier’e yapılan ödemeler ilk kez tepki çekmiyor. 2017 yılında bir başka danışman olan Institutional Shareholder Services, Amundi’nin CEO’nun yıllık bonus ödemesini neyi göz önünde bulundurarak hesapladığı konusunda daha şeffaf olması gerektiğini söylemişti. Ancak şirket bu yıl hissedarların bonus ödemesini onaylamasını tavsiye etti. Şeffaflık konusundaki endişelerini yeniden dile getiren şirket, bu alanda bazı gelişmelerin olduğunu da kaydetti.

29 Nisan’da açıklanan son verilere göre, Amundi yılın ilk üç ayında 12,7 milyar euroluk çıkış yaşadı. Ancak yönetim altındaki varlıklar %1,5 artarak 1,76 trilyon euroya ulaştı.

Pandeminin Almanya'ya maliyeti 50 milyar euro

 

Kripto paralar 'resmen' ödemelerde yasak!

 

Bankacılık sektörü net kârı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)