BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAmerikalılar borç kıskacında: Bankalar rezervlerini artırıyor----

Amerikalılar borç kıskacında: Bankalar rezervlerini artırıyor

Amerikalılar borç kıskacında: Bankalar rezervlerini artırıyor
21 Ekim 2024 - 16:14 www.finansgundem.com

ABD'de bankalar, yüksek fiyatlar ve faiz oranları nedeniyle vatandaşların vadesi geçmiş borçlarını tahsil edemedikleri için rezervlerini artırmaya başladı.

ABD bankaları, borç tahsil etmekte zorlandıkça önlem almaya başladı. Fed'in verilerine göre, kredi kartı, otomobil ve ticari gayrimenkul kredilerindeki vadesi geçmiş borç oranları pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıktı.

Bankaların tahsil edemedikleri borçları zarar olarak kaydetme oranı da arttı. Bu üç kredi türünden ikisi için zarar yazma oranı, son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Business Insider’a konuşan sektör yetkilileri, büyük bankaların bu durumun artmaya devam edeceğini öngörerek hazırlık yaptığını belirtiyor. ABD bankaları, olası kredi kayıplarını karşılamak için son yıllarda rezervlerini artırarak nakit ayırmaya başladı.

Bankaların kredi seviyeleri arttıkça rezervlerini artırmaları alışıldık bir durum olsa da Wells Fargo, Bank of America, JPMorgan ve Citigroup gibi bankalarda rezervlerin toplam krediler içindeki payı artmaya başladı.

Haziran 2022’den bu yana Wells Fargo’nun rezervleri yaklaşık 1,8 milyar dolar, Bank of America’nın rezervleri ise 2,4 milyar dolar arttı. Ancak, bu firmaların mevcut nakit rezervleri, Büyük Buhran dönemine kıyasla hala daha düşük seviyelerde.

ABD'nin borç sıkıntısı büyüyor

New York Fed'in yaptığı bir araştırmaya göre, her ay yaklaşık 1.300 Amerikalı, önümüzdeki üç ayda asgari borç ödemelerini yapamama ihtimali olduğunu söylüyor. Pandemi dönemi dışında, Amerikalılar 2017’den bu yana bu kadar karamsar olmamıştı.

Kredi kartı ve otomobil borçlarını geri ödemekte zorlanan tüketiciler, son aylarda düşüşe geçen enflasyon ve faiz oranlarının hala bütçeleri üzerindeki etkisini hissettiğini gösteriyor. Ticari gayrimenkul borçlarını geri ödemekte zorlanan işletmeler ise yüksek faiz oranları ve uzaktan çalışmanın etkilerinden olumsuz etkileniyor.

ABD'de kredi kartı borçları artıyor

CNBC-e'nin haberine göre, 2023’ün ikinci çeyreği itibarıyla ABD’deki kredi kartı hesaplarının yüzde 3’ünden fazlası vadesi geçmiş durumda. Bu oran, 2021’de yüzde 2’nin altındaydı. Kredi kartı borçlarındaki bu hızlı artış, bazı uzmanlar için endişe verici bir gelişme olarak görülüyor.

Ulusal Kredi Danışmanlığı Vakfı’ndan Bruce McClary, "İnsanlar mevcut borçlarını ödemekte zorlanırken, kalan kredi limitlerini de kullanmaya devam ediyor. Bu da daha fazla insanın ödemelerini aksatmasına ve borç tahsilatçılarının eline düşmesine yol açıyor" diyor.

ABD’de X kuşağı kartı limitine ulaştıABD’de X kuşağı kartı limitine ulaştı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altındaABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)