BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAmerikalı zenginler Londra’ya taşınıyor----

Amerikalı zenginler Londra’ya taşınıyor

Amerikalı zenginler Londra’ya taşınıyor
28 Ağustos 2024 - 17:24 www.finansgundem.com

Yüksek suç oranları, artan vergiler ve sterlindeki düşüş Amerikalı zenginlerin Londra’daki malikanelere olan ilgisini artırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir zamanlar Londra’nın popüler bölgesi Notting Hill’de 32 milyon sterlinlik kontratlarla bir ev satın almak birçok Londralı emlakçı için çok pahalı bir anlaşma gibi görünüyordu. Ancak son on yılda bunun benzeri anlaşmalar sık sık yapılmaya başlandı. Ancak bu lüks satış işlemleri gerçekleştirenler ardından özellikle bir uyruk göze çarpıyor: Amerikalılar.

Bloomberg’ün haberine göre Londra’nın en pahalı evlerini satmak isteyen emlakçılar, zenginlere uygulanan daha sert vergilerden zarar gören bir piyasayı canlandırmak için en iyi umutları olarak ABD'li alıcıları görüyor. İngiltere merkezli gayrimenkul şirketi Eccort’un Genel Müdürü Jo Eccles henüz geçen ay benzeri bir satış yaptığını belirtiyor.

Eccles açıklamasında, “Amerikalılar, kısmen silahlı suçlar gibi sorunlar nedeniyle ABD'ye dönmek istemedikleri için satın alma konusunda çok daha kararlı davranıyorlar. Döviz kurları lehlerine olan Amerikalılar, hesaplamalarını çoktan yapmış ve gelmeden önce vergi hususlarının farkında olarak tekliflerini hazırlamış oluyorlar. Bu tablo Amerikalı müşterilerimizin genellikle satın almadan önce kiraladıkları ve Londra'da taşınmadan önce beklediği üç yıl öncesine göre tam bir tezat oluşturuyor” ifadelerine yer verdi.

Araştırma firması LonRes tarafından Londra'daki emlakçılar arasında yapılan bir ankete göre, ABD bu yaz uluslararası alanda yıllık bazda daha yüksek talebin geldiği tek uluslararası bölge ve bazı lüks emlakçılar birincil müşteri tabanı olarak Amerikalılara güvendiklerini söylüyor.

Aracı kurum Knight Frank'in verilerine göre, Londra'da ev satın alan ABD'li alıcıların payı 2023'ün ikinci yarısındaki %3,3'ten yılın ilk altı ayında %6,1'e yükseldi ve son 12 yılın ikinci en büyük artışını gerçekleştirdi.

Eccles'ın gizlilik nedenleriyle kimliğini açıklamayı reddettiği Notting Hill’deki alıcısının, Londra'ya yaptığı bir gezide yedi piyasa dışı mülkü inceledikten sonra İngiltere'deki işini genişletmek için ailesini yeniden yerleştirdiğini söyledi. Malikanenin yeni sahibi mülkü almak için başka bir olası yurtdışı alıcıdan daha fazla teklif verdi. Eccles, başka bir ABD'li müşterinin yaklaşık bir yıl önce Kensington'da 18 milyon sterline bir ev satın aldığını, bunun kısmen alıcının kendi bölgesindeki silahlı şiddet olaylarından kaynaklandığını söyledi.

Göç danışmanlığı firması Henley & Partners'a göre, İngiltere’de yatırım-göç programlarına başvuran ABD vatandaşlarının sayısı, pandeminin yaşandığı 2020'de tırmanışa geçti. Firma varlıklı Amerikalıların küresel belirsizlik nedeniyle vatandaşlık ve oturma izni portföylerini genişleteceğini belirtiyor.

Amerikalıların Londra’ya yerleşme ilgisi zayıf sterlinden kaynaklanan avantajlı teklifler sayesinde devam ediyor. Henley & Partners, bu yıl ABD'li başvuru sahiplerinin Ocak-Mart döneminde bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttığını, ardından ikinci çeyrekte yıllık %86 daha arttığını söyledi.

Lüks emlak firması Glentree'nin Genel Müdürü Trevor Abrahmsohn, "Son 50 yılda ne zaman finansal veya politik bir kargaşa olsa, zenginler için Londra her zaman cazibe merkezine dönüştü. Şu anda dahi ailelerini yeni İngiliz kılığında barındırmak için Londra'da üst seviye mülkler arayan 100 milyon sterline kadar çıkmaya hazır olan 3 müşteri için inceleme yapıyoruz” dedi.

Abrahmsohn, zengin Kaliforniyalıların ABD yönetiminden "büyük ölçüde hayal kırıklığına uğradığını" da sözlerine ekledi. Yüksek suç oranı, uyuşturucu kullanımı ve yüksek oranlardaki yerel vergiler Kaliforniyalıların endişeleri arasında. Dolayısıyla özellikle bu bölgede yaşayanlar Londra malikanelerini satın almakla giderek daha fazla ilgileniyorlar.

6 bin kişi yaşıyor: Avrupa'nın 'Çin Seddi'6 bin kişi yaşıyor: Avrupa'nın 'Çin Seddi'

 

Ofis kiralarında yüzde 77 artış yaşandıOfis kiralarında yüzde 77 artış yaşandı

 

ABD'de mortgage başvuruları sınırlı arttıABD'de mortgage başvuruları sınırlı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)