BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB yine faiz indirebilir----

AMB yine faiz indirebilir

AMB yine faiz indirebilir
07 Mayıs 2013 - 06:32 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi, Euro Bölgesi merkez bankasının gerekirse tekrar faiz indirmeye hazır olduğunu söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, gerekmesi hâlinde politika yapıcıların, geçtiğimiz hafta rekor düşüğe çektikleri faizi yeniden indirmeye hazır olduklarını söyledi.
Önümüzdeki haftalarda Euro Bölgesi'nden gelecek tüm verileri yakından izleyeceklerini ve gerekirse tekrar hamlede bulunacaklarını dile getiren Draghi, dün Roma'da yaptığı konuşmasında para politikasının gevşek kalacağını ifade etti.
Euro, Draghi'nin açıklamalarının ardından 1.3057'ye gerilerken, Avrupa borsaları da kayıplarını azalttı. Frankfurt'taki banka 2 Mayıs'ta politika faizini yüzde 0.5'e çekti ve Draghi, yetkililerin şu anda 0 olarak belirlenmiş olan mevduat faizini negatif bölgeye çekme konusunda açık görüşlü olduklarını belirtti.
Draghi dün Yönetim KOnseyi'nin faizleri ilk defa açık olarak sıfırın altına çekmeyi değerlendirmeye karar verdiğini ifade ederek, yakından izlenmesi ve göz önünde bulundurulması gereken birçok komplikasyon ve yan etkinin olduğuna dikkat çekti.
AMB Başkanı geçtiğimiz haftaki faiz indirimi kararının, Euro Bölgesi'nde yayılan makroekonomik zayıflık gerçeğiyle desteklendiğini söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)