BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB strateji mi değiştirecek?----

AMB strateji mi değiştirecek?

AMB strateji mi değiştirecek?
10 Haziran 2013 - 21:25 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'ndan Benoit Coeure, gerek görüldüğü durumda daha fazla önlemler alınabileceğini dile getirdi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, politika yapıcıların durağan bir performans sergileyen ekonomiyi daha hızlı canlandırabilmek için daha fazla önlemler alabileceğini fakat henüz bir karar verilmediğini dile getirdi.
Viyana'da gazetecilere konuşan Coeure, "Vermek istediğimiz mesaj zor zamanlarda bütün seçenekleri aklımızda tutmak gibi bir görevimizin olduğudur. Fakat buna rağmen kendimizi körü körüne bu görevlerden birine vermiyoruz" ifadelerini kullandı.
AMB geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantıda politika faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 0.5'te tuttu. Banka Başkanı Mario Draghi buna rağmen 14 yıllık tarihinin en kötü resesyonunu yaşayan Euro Bölgesi ekonomisinde daha hızlı bir toparlanmayı fitilleyebilmek için negatif mevduat faizi, bankalara daha çok kredi verme ve yatırımcılara faizin ne kadar süre düşük kalacağı yönüde daha aydınlatıcı açıklamalar yapmak gibi bazı seçeneklerinin olduğunu dile getirmişti.
Coeure açıklamasında "AMB ve yönetim kurulunun düşüncelerinde çok şeffaf olduğunu görüyoruz ki bu da iyi birşey. Bu önlemlere yönelik devam eden incelemelerimiz var ve Euro Bölgesi ekonomisinin durumuna göre bunlardan bir veya birkaç tanesini kullanabiliriz. Herşeye açığız fakat henüz bir karar verilmiş değil" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)