Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Korona virüs salgını nedeniyle tüm dünyada vatandaşlar eve kapanırken, internet üzerinden siparişlerde yoğunluk yaşanıyor.
İnternet siparişlerinin en yoğun olduğu şirketlerin başında ise ABD'li e-ticaret şirketi Amazon geliyor. Şirket, artan siparişlere yetişmek için binlerce kişiyi işe alırken, çalışanlar salgın sürecinde yeterince sağlık önlemi alınmaması nedeniyle şirkete tepkili.
Bu nedenle dün bir grup Amazon çalışanı, çalışma ortamının iyileştirilmesi, koruyucu ekipman ve risk ödemesi taleplerini dile getirmek için şirketin kurucusu Jess Bezos'un Washington DC'de bulunan 23 milyon dolarlık evinin önünde protesto düzenledi.
9 çalışan, Bezos'un evinin önüne devasa bir grafiti çizerek 'Amazon çalışanlarını koru' yazdı.
Bu sırada bölgeye polisin de geldiği ancak herhangi bir müdahalede bulunmadığı öğrenildi.
Eylem sırasında Bezos'un evinde olup olmadığı bilinmezken, Washington Post muhabiri evde bir hareketlilik gözlemlenmediğini bildirdi.
23 Nisan'da ABD'de 350'den fazla Amazon çalışanı Korona virüse karşı güvensiz çalışma ortamını protesto etmek amacıyla greve gitmiş, işçiler, haklarını şirketten alana kadar grevi sürdüreceklerini açıklamıştı.
Virüsün ortaya çıkışından bu yana, 130 farklı Amazon fabrikasında çalışan 153 kişiye korona virüs bulaştı. Bu ayın başlarında Amazon, şirketin pandemi sürecinde çalışma koşulları hakkında şikayetlerini bildiren üç çalışanı kovmuştu.
Şirket, tesislerinde derin temizliğin yapıldığını, işçilere koruyucu malzeme sağladığını ve binalarda mesafe kuralına uyulması için gerekli önlemleri aldığını iddia ediyor.
Salgın Jeff Bezos’a 24 milyar dolar kazandırdı
Bezos'un servetine 5 milyar dolar ekledi
Bezos, Amazon'un yüzde 11 hissesine sahip. Pandemi döneminde tüketicilerin geleneksel alışveriş yöntemlerini terk etmesiyle sektörün en büyüğü olan Amazon hisseleri yüzde 9 değer kazandı. Bezos'un serveti şubat ortasından bu yana 5 milyar dolar daha artarak, 143 milyar dolara ulaştı. Bezos'un en yakın rakibi olan Bill Gates'in serveti ise 107 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.