Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 552 lira seviyesinde işlem gördü.
Dün dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 552,1 liradan tamamladı.
Altının ons fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.781 dolardan alıcı buldu.
A1 Capital Yatırım teknik analizinde, “Ons/Altın’da dün hafif satıcılı bir seyir izlenirken, yükseliş hareketlerinin güçlenemediği görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde kırılan orta vadeli düşüş trendinden yukarı yönde uzaklaşamayan Ons/Altının teknik göstergelerinde de güç kaybı belirginleşiyor. Gün içi hareketlerde 1774 $ seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin altında bozulma hızlanabilir. 1813 ve 1826$ seviyelerini ise kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz. Gram altın’da sıkışma sürüyor. Son günlerde dar bantta hareket eden Gram Altın’da Flama formasyon görünümü ortaya çıkıyor. Gün içi hareketlerde 543.80-558.50 bandı kısa vadeli hareketlerde ilk destek direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Kısa vadeli göstergelerinde güç kaybı görülürken, 543.80 desteğinin üzerinde yükseliş hareketi gücünü koruyacaktır. Ancak bu desteğin kırılması geri çekilmeyi hızlandırır. Bu nedenle mevcut pozisyonlarda 543.80’in altında kısa vadeli sat-al denenebilir. Dün etkili olan satışlar ile kısa vadeli yükselen trend desteğinin kırıldığını görüyoruz. Teknik göstergelere baktığımızda bozulmanın belirginleştiği görülüyor. 23.40$ desteğinin üzerinde gün içi tepki hareketleri görebiliriz. Ancak mevcut görünüm teki denemelerini zayıf kalabileceği gösteriyor. Bu seviyenin üzerinde kalınamaması halinde 22.90 ve 21.45 desteklerine geri çekilme beklenebilir1 denildi.
Gedik Yatırım forex bülteninde, Haftaya pozitif başlayan ons altın dün dolar endeksinin tekrar 94,0 seviyesini aşması ile 1786$ ve 1796$ seviyeleri arasında dar bantta satıcılı seyretti. Doların tekrar güç kazanması ile birlikte baskının yaşandığı ons altında son dönemde görülen yüksek enflasyon altında geri çekilmeleri sınırlamaktadır. Bugün Fed’in kararı varlık alımlarını azaltma ve devam eden süreçte uygulanacak politikalar hakkında yapacağı yönlendirme hem ons altının fiyatlamasında hem de risk iştahı üzerinde belirleyici olacağından yüksek volatilite görülebilir. Bu sabah zayıf seyrin kaydedildiği değerli metalde 1772$ - 1758$ ve 1742$ takip edilen destek noktalarıdır. Toparlanmalarda ise 1792$ - 1801$ ve 1,1815$ takip edilen direnç seviyeleridir” deniliyor.
İş Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “Piyasalar FED toplantısına odaklanmış durumda, akşam 21:00’da faiz kararı açıklanacak. Sonrasında ise başkan Powell’ın basın toplantısını takip edeceğiz. FED’in tahvil alımlarını azaltmaya başlamasının beklendiği toplantıda önemli olan azaltım hızı ve 2022 yılı içindeki olası faiz artışı hakkındaki açıklamalar olacak. FED dışında ADP istihdam değişimi, fabrika ve dayanıklı ürün siparişleri, ISM hizmet endeksi ve MBA Mortgage başvuruları takip edilecek veriler olacaktır. Dolar endeksi kritik 94 seviyesinin üzerine dün tekrar çıkmıştı, bugün hafif kayıpla işlem görse de bu bölgenin üzerinde. 94.20 ve 94.40 endeks için direnç noktaları olacaktır. FED toplantısı ve açıklamalar endeksin yönünü belirleyecektir. G10 para birimlerinin tamamı dolara karşı sakin ve FED toplantısını bekliyor. EURUSD paritesi 1.16 seviyesinin hemen altında işlem görürken 1.1565 ve 1.1550 satış baskısını devam etmesi durumunda pariteye destek olacaktır. Tahvil alımlarının azaltılması ve Faiz artış beklentilerinin artmasıyla altın üzerindeki baskı artıyor. $1780 seviyesindeki 50 günlük ortalamasına kadar geri çekilen altın için 50 günlüğün kırılması durumunda $1760 seviyesi ilk destek noktası olarak karşımıza çıkacaktır. Yukarıda ise $1785 seviyesindeki 100 günlük ve $1791 seviyesindeki 200 günlük ortalama gündeme gelecektir. Gümüş ise $23.40 seviyesine kadar geri çekildi. $23 ilk destek noktası olacaktır.
Vakıf Yatırım strateji bülteninde ise, “Ons altında dar bir bantta yatay görünüm sürüyor. Yukarı hareketlerde 1.800-1.815-1.835 direnç seviyeleri iken, aşağıda 1.780-1.760 ve 1.745 seviyelerini destek olarak takip ediyoruz. 1.835 üzerinde kapanışlar görmedikçe altında yukarı hareketlerin satış fırsatı yaratmaya devam edeceği kanaatindeyiz. Bugün gerçekleştirilecek FED toplantısı değerli metallerdeki seyir adına kritik olacak. Ons gümüşte 24.85 seviyesi önemli direnç iken, 23.00-22.85 bölgesi ise aşağı yönlü hareketlerde destek olarak izlenmelidir. Ana görünümün hala potansiyel vadettiğini düşünsek de FED toplantısı fiyatlamanın devamı adına önemli olacaktır. Alım yönünde yeni pozisyon almak için 24.85 direncinin aşılması gerektiği kanaatindeyiz.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.