Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Altın, altın destekli exchange traded fonlarından (ETF) rekor çıkışların friziki talepteki artışı dengelemesi ile birlikte, Aralık 2011'den bu yana en büyük çaplı aylık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Spot altın yüzde 0.5 düşerek ons başına ,469.05 dolara kadar geriledikten sonra, Singapur saati ile 11:54'te ons başına 1,470.63 dolara geldi. Altın, Nisan ayında, ayı piyasasına girmesinin ardından, yüzde 8'lik bir kayıp yaşamaya hazırlanıyor. Fiyatlar 15 Nisan'da sona eren iki günlük sürede yüzde 14 ile 1983 yılından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,469.80 dolara geldi.
Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Nisan ayında 168.22 ton düştü ve ton bazında rekor düşüşe hazırlanıyor. Fiyatlar, sikke ve kuyumcu talebinden kaynaklanan fiziki alımlarla, 16 Nisan'da gördüğü son iki yılın en düşük seviyesi olan 1,321.95 dolardan yüzde 11 toparlandı, ancak halen hızlı düşüş öncesi 11 Nisan2daki kapanışının yüzde 5.8 altında.
HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın destekli ETF'leri olan varlıklarını likide etmeye devam ediyor," dedi ve "Tüm dünyada 1 Mayıs tatili, değerli metallerde işlem hacimlerini ve fiziki talebi sınırlayacak" değerlendirmesinde bulundu.
Altın geçen hafta, fiyatlardaki güçlü düşüşlerin ardından, kısmen ABD, Avustralya ve İngiltere'deki darphanelerde sikke altın talebinin hızlı bir şekilde artmasının desteği ile yüzde 4.2 arttı ve son 15 ayın en hızlı haftalık çıkışını gerçekleştirdi. Şanghay Altın Borsası'ndaki gösterge kontratın işlem hacmi geçen hafta rekor seviyeye çıkarken, Hindistan'da kuyumcuların altın arzını garantiye almak için evrdikleri prim, hızlı düşüş öncesi döneme göre beş kat arttı. Hindistan ve Çin dünyanın en büyük iki altın tüketicisi konumunda.
Gümüş yüzde 1.1 düşüşle ons başına 24.2995 dolara indi ve bu ay yüzde 15'lik kayıpla Aralık 2011'den bu yana en hızlı aylık düşüşüne hazırlanıyor. Platin yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,502.80 dolara geriledi ve üçüncü ay üst üste düşüşe yönlendi. Palladyum yüzde 0.3 yükselerek ons başına 701.90 dolara çıkmasına karşın, yüzde 9.1 kayıpla Mayıs'tan bu yana en kötü aylık performansına hazırlanıyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.