BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında uzun pozisyonlar düştü----

Altında uzun pozisyonlar düştü

Altında uzun pozisyonlar düştü
23 Şubat 2015 - 07:19 www.finansgundem.com

Para yöneticileri altında yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonlarını 15 haftanın yüksek seviyesinde azalttılar

Hedge fonu ilgisi dikkate alındığında yakın gelecekte altın ile ilgili heyecan yaratacak bir tablo görülmüyor.

Yunanistan’ın kreditörleri ile temerrütten kaçınma ve euroda kalma mücadelesi vermesine rağmen, spekülatörler ekonomik ve politik çalkantı karşısında güvenli liman olarak kullanılan kıymetli metalden geri çekiliyorlar. ABD’nin resmi verilerine göre para yöneticileri altında yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonlarını 15 haftanın yüksek seviyesinde azalttılar.

Dolardaki yükseliş ve küresel hisse senetlerindeki rekor değerlemeler altının bir tasarruf aracı olarak görünümünü düşürüyor. Hisse senetlerinin bileşik piyasa kapitalizasyonu geçtiğimiz hafta 67 trilyon dolara ulaşırken, dolar en az 10 yılın en yüksek seviyesinden işlem gördü. Altın destekli exchange-traded fonlarındaki (ETF) bu ayki kayıplar 4 milyar doları gördü.

Chicago’daki BMO Private Bank baş yatırım yetkilisi Jack Ablin, “Uzun vadede altın ile ilgili hala negatifiz. Altını bir sigorta olarak görüyorum. Eğer hiçbir şey olmazsa altında para kaybetmeyi beklemelisiniz ve çoğu zaman hiçbir şey gerçekleşmez. Bir risk varlığı olarak hisse senetlerinin daha çekici olduğunu düşünüyorum” dedi.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu verilerine göre Altında yükseliş beklentisi ile açılan net uzun pozisyon sayısı 17 Şubat itibarıyla sona eren haftada yüzde 18 düşüş ile 110,164’e geriledi. Altında uzun pozisyonlar böylece düşüşü 3. haftaya taşıyarak Kasım’dan bu yana en uzun süreli gerileme dönemini kaydetti. Düşüş beklentisi ile açılan kısa pozisyonlar yüzde 44 artış ile Ağustos’tan bu yana en büyük artışı gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)