BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında fiyatlar çok düşmez----

Altında fiyatlar çok düşmez

Altında fiyatlar çok düşmez
21 Mart 2013 - 14:57 www.finansgundem.com

Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer altın fiyatlarıyla ilgil önemli açıklamalarda bulundu

İstanbul Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı'nda CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Altın fiyatlarıyla ilgili öngörüleri sorulan Kamer, "Uzun dönemde altın fiyatlarının çok düşeceğini sanmıyorum" dedi.
'KARŞILIKSIZ PARA ALTINI DESTEKLEYECEK'
Küresel ekonominin düzeleceğine inandığını belirten Kamer, kriz süresince ülkeler tarafından basılan yüksek miktarda karşılıksız paranın altın fiyatlarını destekleyeceği düşüncesinde olduğunu söyledi.
Altının kısa vadede düşüşler ve dalgalanmalar yaşayabileceğini belirten Kamer, "1.250 doları da görebilirz ama yine bu seviyeden yavaş yavaş toparlayacaktır" dedi.
'ALTIN VE GAYRİMENKUL EN GÜVENLİ YATIRIM ARAÇLARI'
Altın ve gayrimenkulun en güvenli yatırım araçları olduğunu söyleyen Kamer, "Bunların fiyatları orta ve uzun vadede devamlı olarak yükselme eğiliminde olacaktır. Toprağın miktarı belli, şehirlerdeki alanlar daha fazla büyümeyeceğine göre gayrimenkul orta ve uzun vadede değerini koruyacak ve artıracaktır."
Altının da belli bir miktarda yerin altından çıkan bir maden olduğunu aktaran Kamer, altının orta ve uzun vadede kendini koruyacağını söyledi.
Kamer, "Altın dünyanın ortak para birimidir, onun için her zaman güvenli limandır" dedi.
'ALTINA YATIRIM YAPANLAR DÜNYAYI İYİ TAKİP ETMELİ'
Kısa dönemde ise Kamer altının 1.500-1.700 dolar bandında hareket etmesini beklediğini söyledi.
Altın fiyatlarının dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerden çok etkilendiğini aktaran Kamer, "Yatırım amaçlı altın alanların dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmeleri lazım" dedi.
ALTIN İHRACATI
Türkiye'nin altın ihracatıyla ilgili olarak ise 2012 yılında külçe altın ihracatının çok arttığnı söyleyen Kamer, kendilerinin katma değer içeren takı ihracatıyla ilgilendiklerini belirtti.
Takı ihracatının geçen yıl 1-1,5 milyar dolar civarında gerçekleştiğini aktaran Kamer, bu miktarın bu yıl yüzde 15-20 dolayında artabileceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)