Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 548 lira seviyesinde işlem gördü.
Altının gram fiyatı, dolar kurundaki gerilemeye paralel haftaya düşüşle başlamasının ardından, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 547,8 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 897 lira, Cumhuriyet altını da 3.665 liradan satıldı.
Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü açıklanacak faiz kararı öncesinde küresel para politikalarında devam eden şahin tutumun altının ons fiyatını baskıladığını bildirdi.
Gedik Yatırım teknik analizinde, “Ons altın için kritik hafta. 03 Kasım günü Fed'in faiz kararı ve 05 Kasım günü ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların takibinde olacak. Bu gelişmelerin etkisi bu hafta altının seyrinde de belirleyici olabilir. Ons altın yeni haftaya 1779-1787$ aralığında yatay bir başlangıç yaptı. Dolar endeksi 94,00 puanın üzerine yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,60 seviyesinin altında seyrediyor. Dolar endeksinin yükselişi altını baskıladığı için altın 1800$ çevresinde tutunmakta zorlandı ve yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirdi. Bugün ABD'de imalat ve ISM imalat PMI verileri izlenecek. Çarşamba günkü Fed'in kararına kadar altında temkinli bekleyiş devam edebilir. Ons altın için 1792$ - 1801$ - 1812$ direnç noktaları, 1778$ - 1766$ - 1753$ destek noktaları olarak takip edilebilir” denildi.
A1 Capital Yatırım tarafından forex analizinde, “Ons/Altında geçtiğimiz hafta kırılan orta vadeli trendin içine tekrar girildiği görülüyor. Cuma günü yaşanan geri çekilme sonrasında kısa vadeli göstergelerde bozulma dikkat çekiyor. 1774 $ seviyesi kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğin kırılması geri çekilmeyi hızlandıracaktır. 1813 ve 1826$ seviyelerini ise kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz. Hızlı yükseliş sonrasında geçtiğimiz hafta ortasından sonra dalgalı bir seyir izleyen Gram Altında 543,80-558.50 bandını gün içi hareketlerde ilk destek direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Son dönemde etkili olan trend de şimdilik bozulma görülmemesine rağmen kısa vadeli göstergelerde güç kaybı sürüyor. 543.80 desteğinin üzerinde yükseliş hareketi gücünü koruyacaktır. Ancak bu desteğin kırılması geri çekilmeyi hızlandırır. Bu nedenle mevcut pozisyonlarda 543,80’in altında kısa vadeli sat-al denenebilir. Geçtiğimiz hafta ortasında sonra yaşanan satışlar ile kısa vadeli trend desteği olan 23.70$ seviyesini test ediliyor. Teknik göstergeler baktığımızda güç kaybının sürdüğü görülüyor. 23.70$ desteğinin kırılması geri çekilmeyi hızlandırır. Bu nedenle 23.70$ seviyenin altındaki hareketlerde UZUN pozisyonlar da ısrarcı olunmamalı. 24.80$ seviyesi ise kısa ve orta vade açısından önemli direnç konumunu koruyor.
Vakıf Yatırım strateji bülteninde de, “Ons altında dalgalı görünüm sürüyor. Yukarı hareketlerde 1.800-1.815-1.835 direnç seviyeleri iken, aşağıda 1.770-1.760 ve 1.745 seviyelerini destek olarak takip ediyoruz. 1.835 üzerinde kapanışlar görmedikçe altında yukarı hareketlerin satış fırsatı yaratmaya devam edeceği kanaatindeyiz. Bu hafta gerçekleştirilecek FED toplantısı değerli metallerdeki seyir adına kritik olacak. Ons gümüşte 24.85 seviyesi önemli direnç haline geldi. 24.85 seviyesinin aşılması halinde 25.50-26.00 hedeflerine doğru hareketin devam edebileceğini düşünüyoruz. 23.85-23.60-23.00 seviyeleri aşağıda destek olarak izlenebilir. Görünümün hala güçlü olduğunu düşünüyoruz ancak FED toplantısı fiyatlamanın devamı adına önemli olacaktır” diye belirtiliyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.