BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında %15 daha düşüş bekleniyor----

Altında %15 daha düşüş bekleniyor

Altında %15 daha düşüş bekleniyor
03 Nisan 2013 - 06:49 www.finansgundem.com

Fransız Societe Generale analistleri altın fiyatları için olumsuz konuştu

CNBC’e yayına katılan Societe Generale Emtia Araştırmaları Birimi Başkanı Michael Haigh, “Altının onsu şu anda balon fiyat sınırında geziyor. Bu yılın sonuna kadar yüzde 15’lik düşüş bekliyoruz” dedi.
Altının onsu şu anda 1,568 dolar seviyesinde ve yüzde 15’lik düşüş altının onsunun 1,375 dolara kadar inmesi anlamına geliyor.
'SATIŞ DALGASI BEKLİYORUZ'
Haigh, “Önümüzdeki aylarda altında satış dalgası bekliyoruz” diye devam etti.
Haigh makro ekonomide iyileşme sürecinin başlayacağına yönelik beklentilerin arttığını, bu yüzden de altının onsunun değer kaybedeceğine işaret etti.
Societe Generale analistleri ekonomik veriler iyileşme gösterdikçe, altının güvenli liman özelliğini kaybedeceğine de dikkat çekti.
Genel olarak ekonomide tahvil getirilerinin yükselmesinin ülke ekonomileri için iyi bir gelişme olduğunu, diğer bir değişle, iyileşen ekonomik faaliyete işaret ettiğini ifade etti. Bunun da altın fiyatlarında her zaman düşüş yaratan bir faktör olduğunu ifade etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Duru03 Nisan 2013 09:04

    Altın geçen yıllarda hızla yükselmiş şimdi de ise hızla eski fiyatına düşmekte altın almak zorunda olanlar için sevindirici.Yatırımcısı için üzücü