Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dün, Altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,8 artışla 880 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 değer kazancıyla 884 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.446 lira, Cumhuriyet altını da 5.910 liradan satılıyor.
Ons altın fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde 1.937 dolardan işlem görüyor.
Analistler, Rusya-Ukrayna savaşındaki seyrin emtia fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü kaydederek, konuyla ilgili haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu söyledi.
Ukrayna’da, Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali’nde çatışmalar sonucunda yangın çıktığının açıklanması sonrası altına olan talebin arttığı görülürken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları talebi törpüledi.
Powell, yarı yıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde Rusya-Ukrayna savaşının nihai etkisinin belirsiz olduğunu ancak harcamalar ve yatırımları etkileyebileceğini belirterek Fed'in bu ay faiz oranlarını artırma yolunda olduğunu ifade etti.
Şimdiye kadar emtia ve enerji fiyatlarının önemli ölçüde arttığını kaydeden Powell, bu durumun enflasyonu yukarı yönlü baskılayacağına işaret ederek risk iştahının da azalabileceğini ve bunun yatırımlar ile harcamaların düşmesine neden olabileceğine değindi.
Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ile ABD'de istihdam raporundaki verilerin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.960 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.
A1 Capital Yatırım bülteninde, 'ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da dün hafif poztif bir seyir izlendi ve %0.60 oranında değer kazanımı ile 1936.93$ seviyesinden gün tamamlandı. 1916$ seviyesi kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktası olarak takip ediyoruz. Bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yükseliş trendinin devamı beklenilebilir. Trendin devamı halinde ise 1960-1965$ bandı ise kısa vadeli ilk direnç noktası olarak verebiliriz.
Gram/Altın’da volatilide sürerken, dün %0.79 oranında değer kazanımı ile 880 TL’den gün tamamlandı. Dün daha sakin ancak yükseliş eğiliminde hareket eden Gram Altın’da yaşanan volatiliteye rağmen yükseliş eğiliminde şimdilik bir bozulma görmüyoruz. Ara destek seviyesi olarak takip ettiğimi 865 seviyesinin üzerinde yükseliş potansiyeli sürecektir. 890 ve 920 seviyelerini gün içi ilk direnç noktaları olarak olarak verebiliriz.' denildi
İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Ukrayna ile Rusya arasında savaş gün geçtikçe şiddetini artırıyor ve artan bu şiddet küresel bazda risk iştahını azaltıyor. Azalan risk iştahı ile birlikte yatırımcılarda güvenli liman talepleri artıyor ve altına yönelimler gerçekleşiyor. Bu gelişmeler ile birlikte geçtiğimiz hafta 1974 seviyelerini test eden altın bu hafta gevşeme hareketleri gerçekleştirse de, yaklaşık olarak son bir yılın en iyi seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar yaşanıyor. Haftaya 1915 seviyelerinde başlangıç yapan XAUUSD hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Yeni günde ise gözler ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak. TSİ 16:30’da açıklanacak olan veri küresel bazda volatiliteyi artıracaktır. FED’in de yakından takip ettiği veri ile birlikte fiyatlarda da hareketlenmeler yaşanacak. Hafta içerisinde ABD Kongresi’nde konuşmalar gerçekleştiren Fed Başkanı Powell belirsizlikleri bir miktar ortadan kaldırdı ve piyasalarda rahatlamalar yaşanmasına neden oldu. Powell Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle FED’in kararlarında etkilenme olmayacağını belirtirken, Mart ayında 25 baz puanlık faiz artış sinyali verdi. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1945 – 1957 – 1970 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1920 – 1910 – 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.
Rus ordusu nükleer santrali vurdu, bitcoin geriledi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.