BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltına olan talep artıyor----

Altına olan talep artıyor

Altına olan talep artıyor
04 Mart 2022 - 11:14 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 884 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.446 lira, Cumhuriyet altını 5.910 liradan satılıyor

Dün, Altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,8 artışla 880 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 değer kazancıyla 884 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.446 lira, Cumhuriyet altını da 5.910 liradan satılıyor.

Ons altın fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde 1.937 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşındaki seyrin emtia fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü kaydederek, konuyla ilgili haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu söyledi.

Ukrayna’da, Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali’nde çatışmalar sonucunda yangın çıktığının açıklanması sonrası altına olan talebin arttığı görülürken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları talebi törpüledi.

Powell, yarı yıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde Rusya-Ukrayna savaşının nihai etkisinin belirsiz olduğunu ancak harcamalar ve yatırımları etkileyebileceğini belirterek Fed'in bu ay faiz oranlarını artırma yolunda olduğunu ifade etti.

Şimdiye kadar emtia ve enerji fiyatlarının önemli ölçüde arttığını kaydeden Powell, bu durumun enflasyonu yukarı yönlü baskılayacağına işaret ederek risk iştahının da azalabileceğini ve bunun yatırımlar ile harcamaların düşmesine neden olabileceğine değindi.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ile ABD'de istihdam raporundaki verilerin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 doların destek, 1.960 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da dün hafif poztif bir seyir izlendi ve %0.60 oranında değer kazanımı ile 1936.93$ seviyesinden gün tamamlandı. 1916$ seviyesi kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktası olarak takip ediyoruz. Bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yükseliş trendinin devamı beklenilebilir. Trendin devamı halinde ise 1960-1965$ bandı ise kısa vadeli ilk direnç noktası olarak verebiliriz.
Gram/Altın’da volatilide sürerken, dün %0.79 oranında değer kazanımı ile 880 TL’den gün tamamlandı. Dün daha sakin ancak yükseliş eğiliminde hareket eden Gram Altın’da yaşanan volatiliteye rağmen yükseliş eğiliminde şimdilik bir bozulma görmüyoruz. Ara destek seviyesi olarak takip ettiğimi 865 seviyesinin üzerinde yükseliş potansiyeli sürecektir. 890 ve 920 seviyelerini gün içi ilk direnç noktaları olarak olarak verebiliriz.' denildi

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Ukrayna ile Rusya arasında savaş gün geçtikçe şiddetini artırıyor ve artan bu şiddet küresel bazda risk iştahını azaltıyor. Azalan risk iştahı ile birlikte yatırımcılarda güvenli liman talepleri artıyor ve altına yönelimler gerçekleşiyor. Bu gelişmeler ile birlikte geçtiğimiz hafta 1974 seviyelerini test eden altın bu hafta gevşeme hareketleri gerçekleştirse de, yaklaşık olarak son bir yılın en iyi seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar yaşanıyor. Haftaya 1915 seviyelerinde başlangıç yapan XAUUSD hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Yeni günde ise gözler ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak. TSİ 16:30’da açıklanacak olan veri küresel bazda volatiliteyi artıracaktır. FED’in de yakından takip ettiği veri ile birlikte fiyatlarda da hareketlenmeler yaşanacak. Hafta içerisinde ABD Kongresi’nde konuşmalar gerçekleştiren Fed Başkanı Powell belirsizlikleri bir miktar ortadan kaldırdı ve piyasalarda rahatlamalar yaşanmasına neden oldu. Powell Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle FED’in kararlarında etkilenme olmayacağını belirtirken, Mart ayında 25 baz puanlık faiz artış sinyali verdi. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1945 – 1957 – 1970 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1920 – 1910 – 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altında Fed etkisi

 

Petrol fiyatları yükseldi

 

Rus ordusu nükleer santrali vurdu, bitcoin geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)