BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltına güvenli liman desteği----

Altına güvenli liman desteği

Altına güvenli liman desteği
18 Ocak 2016 - 07:04 www.finansgundem.com

Altın, hisse senetlerindeki küresel satış dalgasının derinleşmesi ile gelen güvenli liman alımları ile yükseldi

Altın, hisse senetlerindeki küresel satış dalgasının genişlemesi ve bunun sonucu güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artmasının etkisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek, Singapur saati ile 09:02'de ons başına 1,092.03 dolara ulaştı. Metal geçen hafta yüzde 1.4 düşmüştü.

Altın yatırımcıları, Çin'deki zayıflama ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşün etkisi ile küresel hisse senetlerine gelen sert satışlardan faydalandı. Piyasalar haftaya, Avustralya ve Japonya hisse senetlerininin yanında ABD endeks vadeli kontratlarındaki düşüş ve Brent petrolünün varil başına 28 doların altına inmesinin etkisi ile, yeni bir riskten kaçış dalgasıyla başladı. Allianz SE'nin baş ekonomi danışmanı Muhammed El-Erian, Fox News'un "Sunday Morning Futures" programına yaptığı değerlendirmede, ABD ekonomisinin beklenenden daha zayıf olduğunu, ancak muhtemelen bir resesyona doğru ilerlemediğini söyledi.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Altın halen güvenli liman olarak görülüyor," dedi ve "Halen, kısa vadeli tahviller ve döviz, özellikle dolar, değer koruma olarak daha fazla dikkat çekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yükselişini dördüncü haftaya taşıyor ve böylece Temmuz'dan bu yana en uzun yükseliş serisine ilerliyor. Güçlü dolar genellikle altını çekiciliğini azaltıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)