BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın zirveden gevşedi----

Altın zirveden gevşedi

Altın zirveden gevşedi
24 Ocak 2014 - 08:40 www.finansgundem.com

Altın, Fed varlık alımlarına ilişkin değerlendirmelerin arttığı bir ortamda, altı haftanın zirvesinden gevşedi

Altın, yatırımcıların Fed'in varlık alımlarını azaltıp azaltmayacağını değerlendirmesi ile birlikte, son altı haftanın zirvesinden geri çekildi ve Eylül 2012'den bu yana en uzun süreli haftalık rallisinin bir kısmını geri verdi.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,259.21 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 12:42'de 1,259.31 dolara geldi. Fiyatlar dün 1,266.51 dolar ile 10 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Metal bu hafta yüzde 0.5 yukarıda ve beşinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. Çin'de Şanghay Altın Borsası'nın gösterge altın kontratının işlem hacmi dün, sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştığı 6 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın dün, ABD'de ikinci el konut satışlarının ve Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi'nin beklentilerin gerisinde kalması ve işsizlik başvurularının beklenmedik bir şekilde artmasının ardından yüzde 2.2 ile Ekim ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi.

Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Piyasalar, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edip etmeyeceği konusunu değerlendiriyor," dedi ve "Birçoğu Fed'in teşvşkleri daha da azaltacağını düşünüyor. Altın fiyatlarının, Fed'in teşvikleri azaltacağı beklentilerine bağlı olarak baskı altında kalmaya devam etmesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcıları, Aralık ayında, ekonomideki iyileşme ile birlikte, altının 12 yıllık boğa çıkışının durmasına yardımcı olan aylık varlık alımlarının azaltılmasına karar vermesinin ardından, 28-29 Ocak'ta biraraya gelecek. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, varlık alımlarını bu yıl sona erdirmek için, her toplantıda 10'ar milyar dolarlık azaltıma gidecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)