BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişini sürdürdü----

Altın yükselişini sürdürdü

Altın yükselişini sürdürdü
05 Şubat 2015 - 09:54 www.finansgundem.com

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'ın kurtarma paketinin şartlarını sıkılaşırması sonrası yükseldi

Altın, Avrupa'da politika yapıcıların Yunanistan'ın kurtarma paketinin koşullarını sıkılaştırması ve Çin Merkez Bankası'nın yavaşlayan büyümeye karşı harekete geçmesinin güvenli liman alımlarını desteklemesi sonucu, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,274.18 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:47'de, 1,271.10 dolara geldi ve dünkü yüzde 0.7'lik kazancını genişletti. Metal, Bloomberg doalr Spot endeksi'nin yükselmesine karşın, iki gün süren yüzde 1.8'lik kaybının ardından değer kazandı.

Altın bu yıl, Euro Bölgesi'nde 2009 yılında ülke borç krizini tetikleyen Yunanistan'ın borçlarını yeniden müzakere etmeye başlaması ile birlikte, kısmen ülkenin eurodan çıkacağı endişelerinin artmasının etkisiyle yüzde 7.3 tırmandı. Çin Merkez Bankası dün, bankalara uyguladığı zorunlu karşılık faizini düşürdü ve bu yıl para politikasını gevşeten bir düzineden fazla merkez bankasının arasına katıldı. Altın ayrıca, iki yıl üst üste düştükten sonra, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin diğer ekonomilerdeki yavaşlamadan kendini koruyamayacağı endişelerinin artması sonucu Fed'in faiz artırımını öteleyebileceği spekülasyonuna bağlı olarak da değer kazandı.

Shenzhen, Çin'de Citic Futures Co. analisti Zhu Chunming, "Merkez bankaları parasal gevşeme yarışında görünüyor, bu da altına yalnızca küçük çaplı bir destek sağlıyor, zira dolar da güçleniyor," dedi ve "Yunanistan'daki sorunalra ilişkin bir işaret fiyatlara yardımcı olacak, ancak piyasa yaklaşan ABD istihdam verileri öncesi muhtemelen temkinli hareket edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Yunanistan tahvilleri için artık teminat kurallarında feragat etmeyeceğini duyurdu ve bu adım, Yunanistan'ın fiianansman maliyetlerini artıracak ve merkez bankası tarafından gözetimin sıkılaştırılmasına neden olacak. Yunanistan maliye Bakanlığı, bu kararın ülkenin finans sektöründe herhangi bir negatif gelişmeyi yansıtmadığını açıkladı.

ABD istihdamı

ABD'de yarın açıklanacak olan resmi istihdam rakamlarının, işverenlerin Ocak ayında işe alımları artırmaya devam ettiğini göstermesi bekleniyor. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, güçlenen ekonomik ivme, işgücü piyasalarındaki önemli iyileşme ve tüketicilere düşen akaryakıt fiyatlarından gelen destekten dolayı, faizlerin "yakın zamanda" artırılması gerektiğini söyledi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dün yüzde 0.3 yükselmesinin ardından, yüzde 0.6 daha değer kazanarak ons başına 1,272.30 dolara ulaştı. Altın destekli exchannge traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 4 Şubat'ta yüzde 0.2 artarak 53,714,935 onsa ulaştı.

Spot gümüş yüzde 0.5 yükselerek ons başına 17.452 dolara çıktı. Spot platin yüzde 0.1 değer kazanrak ons başına 1,241.88 dolara ulaşırken, palladyum yüzde 0.4 primle ons başına 795.85 dolara yükseldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)