BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükselişini bugüne de taşıdı!----

Altın yükselişini bugüne de taşıdı!

Altın yükselişini bugüne de taşıdı!
10 Ağustos 2016 - 07:31 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, dolardaki düşüşle birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları, yatrımcıların dikkatlerini Fed'in bu yıl faiz artırımına gidip gitmeyeceğine ilişkin beklentilere çevirmeleri ile birlikte, dolardaki düşüşün desteği ile yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,348.52 dolara kadar çıktıktan sonra, ABD doalrının seyrini gösteren endeksşn bir haftanın en düşük seviyesine gerilemesi ile birlikte, Singapur saati ile 09:51'de 1,348.14 dolara geldi. Altın Salı günü yüzde 0.4 yükselmişti.

Altın bu yıl, Fed'in Aralık ayında 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesinin ardından ikinci kez borçlanma maliyetlerini artırmayı beklemeye almasının da desteği ile yüzde 27 yükseldi. Düşük faiz, yatırımcısına Faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini artıyor. ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkması ilk başta doların yükselmesine neden oldu, ancak yatırımcıların Aralık ayında faiz artırımı beklentilerini yeniden azaltması ile birlikte dolar yönünü aşağı çevirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)