BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yön bulmaya çalıyor----

Altın yön bulmaya çalıyor

Altın yön bulmaya çalıyor
23 Şubat 2022 - 11:45 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı 841 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.380 lira, Cumhuriyet altını 5.635 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe karşın, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,8 artışla 843,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, dün yükseliş eğilimini üst üste 5. işlem gününe taşımasının ardından yeni güne düşüşle başladı ve saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,3 azalışla 841 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.380 lira, Cumhuriyet altını da 5.635 liradan satılıyor.

Jeopolitik tansiyonu artıran gelişmelerin devam etmesiyle dün, 1.914 dolarla 8 ayın zirvesini gören altının ons fiyatı, bu seviyeden düşüşe geçti. Ons altın fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,3 azalışla 1.896 dolardan alıcı buluyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamasının ardından dün Avrupa Birliği (AB), İngiltere, Japonya ve ABD, Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı.

Analistler, Rusya-Ukrayna krizine dair haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, açıklanan yaptırımların Ukrayna'daki durumun ilerleyişine bağlı olarak yeniden şekillenebileceğini söyledi.

Bugün Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra Avro Bölgesinde enflasyon verisinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.930 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimler son günlerde oldukça yükseldi. Rusya’nın adım adım ilerlemesine karşılık Rusya’ya bazı yaptırımlar uygulandı. Bununla birlikte ek olarak bazı yaptırımlarda gündemde. Diğer yandan Beyaz Saray sözcüsü Psaki; ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir zirve yapılmasının şuan gündemde olmadığını belirtti. Bu gelişmelerde jeopolitik riskleri artırdı. Artan riskler ile birlikte altın fiyatlarında da yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Diğer yandan ABD kanadından gelen tüketici güveni verisi izlendi. Veriye göre ABD’de cb tüketici güveni endeksi Şubat ayında 0.6 puan azaldı ve 110.5 seviyesine gerileme yaşandı. Haftanın üçüncü işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1915 – 1932 – 1950 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1890 – 1880 – 1865 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde, 'Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Dün açıklanan FED kararının ardından ilk aşamada dalgalanma görülse de yatay seyir sürüyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Dün 1891-1914 bandında hareket eden Ons/Altın’da yükseliş hareketinin hız kestiği görülürken, %0.18 oranında sınırlı değer kaybı ile 1900.56 seviyesinden gün tamamlandı. Son günlerde etkili olan yükseliş hareketi ile 1916$ direncine yaklaşan Ons/Altının teknik göstergelerde zayıflama görülüyor. Şimdilik net bir dönüş sinyali görmesekte kar
satışlarının yaşanma olasılığın arttığını düşünüyoruz. 1916$ altında yaşanacak geri çekilmelerde 1977$ seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Gram/Altın’da dün günün genelinde pozitif seyir etkili olurken, %0.77 değer kazanımı ile 843.64TL’den kapanış gerçekleşti. Sabah saatlerinde satış baskısının etkili olurken, son günlerde yaşanan yükseliş sonrasında kar satışlarının görülme olasılığı artıyor. Gün içi grafiklerde göstergelerinde zayıflıyor olması geri çekilme potansiyelini artırıyor. Geri çekilmenin devamı halinde son yükseliş hareketinin trend desteği konumunda olan 830 TL seviyesine kadar gevşeme görebiliriz. Bu desteğin kırılması Gram/Altında baskısı artıracaktır.' denildi.

Dolar yatay banttan çıktı: Yön yukarı mı?

 

Altın fiyatlarında dalgalı seyir

 

UBS: Altındaki yükseliş kısa vadeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)