Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya Altın Konseyi, 6 aylık araştırma raporunda 2021 yılı için birden çok senaryolarla altın fiyatlarının seyrini analiz etti.
Analizde, altının performansının yüksek oranda ABD tahvil faizlerine ve aşılamalar ile ekonomilerdeki normalleşmelere bağlı olduğunu belirterek, bunun altının genel seyrine uyumlu olduğunu buna karşın merkez bankalarının parasal sıkılaşma konusunda çok temkinli ve yavaş olmasını beklediklerini ileten konsey, düşük faizlerin olduğu ekonomik ortamın, yapısal değişiklikler de yarattığına dikkat çekti.
Yatırımcıların daha fazla getiri için, daha fazla riskli varlık alımı yapmaları ile parasal sıkılaşmalarla risk yönetim stratejilerinin yeniden gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu da belirtti.
Aşağı yönlü risklere karşı güvenli liman olarak portföyde altın bulundurma ihtiyacının artacağının altını çizen konsey, bunun sadece bireysel ve kurumsal hesaplarl sınırlı kalmayıp, merkez bankaları hesaplarında da 2021 yılının ilk yarısında altın pozisyonlarını artırdığının görüldüğünü dile getirdi.
Senaryo: Enflasyon %3'ü geçerse
Çalışmada merkez bankalarının altın alımı eğiliminin devam etmesini bekleyen konsey, net altın alımının 2020 yılındakinden daha fazla ya da aynı olmasının beklendiğini vurguladı.
ABD’de enflasyonun yüzde 3’ten fazla olduğu yıllarda altının yıllık ortalama getirisinin yüzde 15 olduğunun altını çizerek, yatırımcılar için enflasyonun şu an ana endişelerden biri olduğunu ama bunun altını destekleyeceğini belirtti.
Senaryo: En kötü getiri, en iyi getiri
Oxford Economics, senaryolarına göre altının 2021 yılında ne kadar getiri sağlayabileceğini de hesaplayan konsey, altın için en kötü senaryoda normalleşmenin artmasıyla tüketicilerin tasarruflarını bozarak harcamaya odaklanması ve böylelikle ekonomilerdeki toparlanmada altının 2021 yılını yüzde 1 kazançla kapatmasını bekliyor.
Korona virüsün yeni varyantları etkisiyle salgının uzaması halinde, sarı metalin fiyatının 2021’de yüzde 11’den fazla yükselmesini bekleyen konsey, toparlanmanın giderek hızlandığı ortalama senaryoda ise altının yüzde 6 civarında getiri sağlayacağını düşünüyor.
Altında yükseliş tepkileri zayıf kalıyor
TCMB brüt döviz rezervleri artış gösterdi
Kamu bankalarına yeni sermaye enjeksiyonu iddiası
Y kuşağının yaptığı 3 finansal planlama hatas
Credit Suisse’in ünlü isminden boğa piyasası uyarısı
Kozal yatırım yaptım. Zararım dünya kadar.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.