BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltın Minbar Film Festivali’ne Türk damgası----

Altın Minbar Film Festivali’ne Türk damgası

Altın Minbar Film Festivali’ne Türk damgası
07 Eylül 2024 - 18:27 www.finansgundem.com

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Kazan Uluslararası Film Festivali’ne Türk rüzgarı esti. Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu Yılmaz, ''Dizilerimiz büyük ilgi görüyor. Sinemaseverler sanatçılarımızı burada görmekten büyük mutluluk duyuyor.” dedi


20. Kazan Uluslararası Film Festivali’nin açılışında Türk isimler büyük ilgi gördü. Dün akşam Kazan Belediye Binası’nda gerçekleştirilen açılışa katılan ve kırmızı halıda yürüyen Türk sinemasının tanınmış isimleri dikkat çekti.

Bu yıl festival, eski adı olan “Altın Minbar” adını yeniden kullanmaya başlarken, “Diriliş” ve “Kuruluş Osman” dizilerinin tanınan isimleri Yönetmen-Yapımcı Metin Günay ve Aktör-Tiyatrocu Çağrı Şensoy, Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu Uğur Yılmaz eşliğinde festivalde boy bösterdi.

Türk sinemasının temsilcileri, 20. Altın Minbar Kazan Uluslararası Film Festivali’ne Jüri Başkanı ve Onur Konuğu olarak iştirak ederken, “Minbar”ın açılışından bir saat önce Kazan halkıyla sinema salonu “Mir”de bir buluşma gerçekleştirdi. İkili, Türk dizilerinin yapım süreçlerine dair detaylar paylaştı.

Başkonsol Yılmaz, Gazetem’e yaptığı açıklamada, “Tataristan’da Türk sinemasına gösterilen ilgi sevindirici. Dizilerimiz sürekli izleniyor ve sinemaseverler sanatçılarımızı burada görmekten büyük mutluluk duyuyor.” dedi.

Film festivalinden “Müslüman” kelimesi çıkarılmış olmasına rağmen, dini yön kaybolmadı. Rusya Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Ravil Gaynutdin festivalin başkanı olarak görevine devam ediyor. Gaynutdin, açılışta yer alamazken, yerine yardımcısı Rüşan Abyasov katıldı. Tataristan Müftüsü Kamil Samigullin ve Rusya Müslümanları Kültür Dairesi Başkanı Renat Abyanov da kırmızı halıdan geçen diğer isimler arasında yer aldı.

Bu yıl, animasyon filmleri kategorisi de yarışmaya dahil edildi. Yarışmadaki tek Tatar yapımı “Ak Bure ile Tatarca Öğreniyoruz” filmi, Moskova Tatar Milli-Kültürel Özerkliği Başkanı Farit Farisov tarafından tanıtıldı. Farisov’un etkinliğe sıradışı bir tarzda katılması dikkat çekti.

Fransız sinema efsanesi Alain Delon'un evinden 'cephanelik' çıktıFransız sinema efsanesi Alain Delon'un evinden 'cephanelik' çıktı

Birol Güven Sinema Genel Müdürü olduBirol Güven Sinema Genel Müdürü oldu

Sinema sektörüne 72.5 milyon liralık destekSinema sektörüne 72.5 milyon liralık destek

WhatsApp da sinemada yerini alıyorWhatsApp da sinemada yerini alıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: EOKA mezalimi film değil gerçektiCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: EOKA mezalimi film değil gerçekti

21. Akbank Kısa Film Festivali başvuruları başladı!21. Akbank Kısa Film Festivali başvuruları başladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)