BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kazançlarını koruyor----

Altın kazançlarını koruyor

Altın kazançlarını koruyor
17 Ağustos 2015 - 08:23 www.finansgundem.com

Altın, Haziran ayından bu yana ilk kez haftalık yükseliş kaydetmesinin ardından kazançları koruyor

Altın, Çin’in rezervlerini artırması ve milyarder Stan Druckenmiller’in altın alımı yapmasının ardından Haziran ayından bu yana ilk haftalık yükselişi kaydetti ve kazançlarını koruyor.

Spot altın yüzde 0.1 değerlenerek Singapur saati ile 10.26’da ons başına 1,116.32 dolara geldi. Kıymetli metal, Çin’in 11 Ağustos’ta yuanı devalüe etmesinin ardından geçtiğimiz hafta yüzde 1.9 değer kazandı. Çin’in girişimi güvenli liman olarak görülen altına talebi artırdı. Altın Mayıs ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetti.

Çin Cuma günü açıkladığı veri ile altın avrlıklarını Temmuz ayında yüzde 1.1 artırdığını belirtti. Ülke 6 yıldır altın stokları ile ilgili veri yapmamıştı. Konu ile ilgili ilk açıklama bir ay önce gelmişti. Verilere göre Çin, altın varlıklarını 2009’dan bu yana yüzde 57 genişletti. George Soros’un eski baş stratejisti Druckenmiller, Hazirab ayı sonunda SPDR Gold Trust’tan 323.6 milyon dolar değerinde hisse satın alımı yaptı. Fed’ın toplantı tutanakları Çarşamba günü açıklanacak. Tutanaklar faiz ratırımı zamanlaması ile ilgili ipucu vererek dolar etkileyebilir.

Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, “Bu noktada doların yönü altının nereye gideceğini belirleyecek” dedi.

Druckenmiller ikinci, çeyrek dönemde altın alımı yaptı. Milyarder hedge fonu yöneticisi John Paulson ise 2 yıldan bu yana ilk kez varlıklarını azalttı. Para yöneticileri New York Comex’te üst üste 4. haftada da altında net kısa pozisyonları sürdürdüler. Uzman altın tahmincileri kıymetli metaldeki rallinin uzun ömürlü olmayacağını öngörüyor.

Aralık vadeli altın vadelileri Cuma günkü 1,112.70 seviyesinden ons başına 1.115.20 dolara geldi.

Spot gümüş, yüzde 0.2 değerlenerek ons başına 15.2782 dolardan işlem gördü. Cuma günü yüzde 1.2 gerileme kaydetmişti.

Spot platin ons başına 993.53 dolarda yatay bir seyir izliyor. Paladyum yüzde 0.1 düşüş ile ons başına 618.15 dolardan işlem gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)