BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kayıplarını koruyor----

Altın kayıplarını koruyor

Altın kayıplarını koruyor
03 Şubat 2014 - 08:32 www.finansgundem.com

Altın, Çin'in kapalı olmasından dolayı fiziki talep eksikliğinden olumsuz etkileniyor

Altın, Asya'da Çin Yeni Yıl tatili dolayısıyla fiziki talebin azalması ile birlikte, altı haftada ilk haftalık kaybını yaşamasının ardından kayıplarını korudu.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,242.15 dolara kadar geriledikten sonra, Singapur saati ile 11:39'da 1,244.77 dolara geldi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 2 düştü ve 20 Aralık haftasından bu yana ilk kez haftalık bazda geriledi.

2013 yılında muhtemelen Hindistan'ı geçerek dünyanın bir numaralı altın kullanıcısı olan Çin'de piyasalar 6 Şubat'a kadar kapalı. Şanghay Altın Borsası'nda gösterge altın kontratının işlem hacmi, 30 Ocak'ta Haziran 2011'den bu yana en düşük seviyesine indi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, üst üste iki gün artış göstererek Aralık 2012'den bu yana en iyi çıkış performansını göstermesinin ardından, 31 Ocak'ta değişmedi.

INTL FCStone analisti Edward Meir, bilgilendirme notunda, "Çin piyasası bir hafta kapalı ve bu durum, fiziki talep ivmesinin bir kısmının uzaklaşmasına neden oluyor," dedi ve "Küresel hisse senetlerinin Şubat ayında muhtemelen daha sarsıntılı seyretmesini bekliyoruz. Bu da altının biraz daha sağlam kalmasına neden olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Asya'da artan fiziki talep, metalin 1981'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdiği geçen yılın son günü olan 31 Aralık'ta gördüğü altı ayın en düşük seviyesinden sıçrama yapmasına yardımcı oldu. Ocak ayında, altın, küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin gelişen piyasalardaki olumsuzlukların daha da derinleşebileceği endişesi ile yüzde 4.1 düşmesinin ardından yüzde 3.2 yükseldi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,244 dolara çıktı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, altında net uzun pozisyon sayısı, 28 Ocak ile biten haftada yüzde 40 artarak 60,672'ye çıktı.

Gümüş, Ocak ayındaki düşüşle birlikte üç ay üst üste kayıp yaşadıktan sonra, yüzde 0.4 düşüşle ons başına 19.1103 dolara indi. Palladyum da kayıplarını üçünc aya taşıdı ve 31 Ocak'taki seviyesi olan ons başına 703.69 dolardan 704 dolara geldi.

Platin yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,381.81 dolara çıktı ve iki günlük düşüşünü sonlandırdı. Güney Afrika'da arabulucu kuruluş, 1 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da en büyük platin üreticilerinin işçi sendikasına, grevi sonlandırmak için yeni bir teklif sunmayı değerlendirdiğini kaydetti. Görüşmeler yarın yeniden başlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)