BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kaybını artıyor----

Altın kaybını artıyor

Altın kaybını artıyor
28 Mayıs 2014 - 09:10 www.finansgundem.com

Altın, ABD ekonomisinin toparlanmaya dair işaretleri ile kayıplarını genişletiyor

Altın, 15 haftadan fazlasının düşüğüne geriledi. Altının kayıplarını genişletmesinde ABD ekonomik verilerinin Fed'in varlık alımında azaltıma gideceğine dair beklentileri desteklemesinin etkisi de mevcut. Çin'in altın talebi de azalmaya işaret ediyor.

Külçe altının onsu yüzde 0.3 kadar düşüşle 7 Şubat tarihinden bu yana en düşük seviye olan 1,260.97 dolara geriledi ve Singapur saati ile 11.44'te 1,264.41 dolardan alıcı buldu. Kıymetli metal dün yüzde 2.2 düşüşle, bu yılın en büyük günlük azalmasını gösterdi. Düşüş, ABD'nin Nisan ayı dayanıklı tüketim malları siperişleri verisinin beklentilerin üstünde arttığının açıklanmasının ardından gerçekleşti.

Altın, Amerikan Merkez Bankası Fed'in varlık alımında azaltımı artıracağına dair beklentiler ile bu yıl yüzde 28 düşüş gösterdi. Dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin'de Hong Kong'tan net ithalat ise Nisan ayında 65.4 tona gerilerken bir yıl önce aynı dönem ithalat miktarı 75.9'du, Mart ayında ise 80.6 ton olarak bildirilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)