Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
~~Hindistan hükümetinin altın ithalatına getirdiği yasağı delmek isteyen kaçakçılar, uyuşturucu kaçakçılarının kullandığı yöntemlere başvuruyorlar. Kaçak altın ithal otomobillerin içine gizleniyor, hatta uyuşturucu trafiğinde olduğu gibi, parça altınları yutarak gümrüklerden geçiren kuryeler tarafından ülkeye sokuluyor. Hindistan'ın yüksek ticaret açığını düşürmek için bu yıl getirdiği ağır kısıtlamalar ve yüksek ithalat vergilerinden kurtulmak isteyen altın tacirleri ve kişiler, diğer Asya ülkelerinden altın toplayarak bunları kaçak olarak ülkeye sokmaya çalışıyor. Kaçak altının eskiden beri bilinen kaynağı olan Dubai'nin yanı sıra Sri Lanka, Tayland ve Singapur da bu faaliyetin yeni merkezleri olarak ortaya çıkıyor.
YAKALATANA ÖDÜL
Öyle ki, bugün Hindistan'da altın kaçakçılarını ihbar edenlere, kokain ve eroin kaçakçılarını yakalatanlardan daha büyük ödül veriliyor. Mumbai'deki Air Intelligence Unit yetkilisi Kiran Kumar Karlapu, "Altın ve uyuşturucu kaçakçılığı iki ayrı şebeke olarak faaliyet gösterir ancak altın kaçakçılığı artık daha moda ve daha kârlı oldu" dedi. "Hükümetin bu yıl getirdiği kısıtlamaların ardından altın kaçakçılığında, uyuşturucuyu geride bırakan birkaç kat artış oldu."
ÜSTLERİNDE TAŞIYORLAR
Hükümet yetkilileri, halkın büyük altın düşkünlüğü nedeniyle giderek daha çok kişinin aşırı miktarlarda altın takıyı üstlerinde taşıyarak veya röntgen cihazlarında görülmeyeceği umuduyla vücutlarında saklayarak ülkeye giriş yaptıklarını söylüyor. Dünya Altın Konseyi, bu yıl resmi talebi olan 900 tonun üzerine ayrıca 150 ila 200 ton altının daha Hindistan'a kaçak yollarla girmiş olacağını tahmin ediyor.
YAKALANAN MİKTAR AZ
Bir maliye yetkilisi, "Gümrüklerde yakalanan kaçak altın artıyor ama, bizce yakalanan miktar, kaçak giren altının ancak yüzde 1 veya 2'si kadar" dedi.
CARİ AÇIKLA MÜCADELE İÇİN VERGİLER ARTTI
Yüksek ticaret açığı ve para biriminin zayıflığıyla mücadele eden Hindistan bu yıl altın talebini kısmak içi külçe altına yüzde 10, takı altına yüzde 15 ithalat vergisi getirmişti. Altın, petrolden sonra ülkenin ikinci büyük ithalat kalemi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.