BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın hızlı düşünün ardından toparlandı----

Altın hızlı düşünün ardından toparlandı

Altın hızlı düşünün ardından toparlandı
22 Ocak 2014 - 08:25 www.finansgundem.com

Altın dün üç haftanın en hızlı kaybını göstermesinin ardından değer kazandı

Altın, yatırımcıların ağırlıklarını, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği beklentileri yerine fiziki talepteki güçlenme işaretlerine vermeleri sonucu, son üç haftanın en hızlı düşüşünün ardından yükseldi. Platin değer kazandı. Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,244.50 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:44'te 1,243.53 dolara geldi. Fiyatlar dün yüzde 1.1 ile 30 Aralık'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, altı gün üst üste yükselerek dört ayın zirvesine çıktıktan sonra fazla değişmedi.

Şanghay Altın Borsası'nd gösterge altın kontratının işlem hacmi, fiyatların Londra'da yaklaşık altı haftanın zirvesine çıktığı 20 Ocak'ta iki haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra, 6 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Çin 2013 yılında muhtemelen Hindistan2ı geçerek dünyanın bir numaralı altın kullanıcısı haline geldi.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti Howard Wen, bilgilendirme notunda, "Çin'den gelen fiziki talep altına desteğe yardımcı oldu," dedi ve "Altın, yaklaşan Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesi yatay bir seyir gösterebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcıları, geçen ay ekonomideki iyileşme ile birlikte aylık varlık alım miktarını düşürme kararı aldıktan sonra, 28-29 Ocak'ta biraraya gelecek. Morgan Stanley analistleri, altın tahminlerini düşürdükleri bugünkü raporlarında, hisse senedi piyasalarındaki ilave kazançların güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan ihtiyacı azaltması ile birlikte, altın fiyatları için "daha fazla sıkıntının gelmekte" olduğunu kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)