BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftaya düşüşle başladı----

Altın haftaya düşüşle başladı

Altın haftaya düşüşle başladı
21 Şubat 2022 - 11:11 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 828 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.358 lira, Cumhuriyet altını 5.550 liradan satılıyor

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe karşın, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 832,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 828 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.358 lira, Cumhuriyet altını da 5.550 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise güvenli liman olarak görülen varlıklara artan taleple günün ilk saatlerinde 1.908 dolarla Mayıs 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmasının ardından, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le buluşmayı prensipte kabul ettiği haberleri ile düşüşe geçerek 1.891 dolara geriledi.

Analistler, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin haber akışının gündemin odağında kalmaya devam ettiğini belirterek, gerilim azalsa da risklerin hala masada olduğunu, bu nedenle yatırımcıların temkinli davranması gerektiğini söyledi.

Yüksek enflasyon ve artan jeopolitik risklere yönelik duyarlılığın yükseldiği bir ortamda para politikalarının geleceğine yönelik gelişmelerin de yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini ifade eden analistler, özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşan mart ayı toplantısı öncesinde banka yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin hız kazandığını kaydetti.

Analistler, veri gündeminde ise Avrupa'da imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin öne çıktığını ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.870 doların destek, 1.910 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği para politikası kurulu toplantısını takip etti. Toplantı sonrasında banka beklentilere paralel olarak faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Karar metni incelendiğinde ise; son enflasyon raporu sunumunda yapılan liralaşmanın stratejisine atıfta bulunuldu ve geniş kapsamlı politika çerçevesinin gözden geçirilmesine yönelik sürecin sürdüğü belirtildi. Diğer yandan geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ise yine yurtiçinden gelen Tüketici Güveni verisi takip edildi. TÜİK’in açıklamasına göre yurtiçinde tüketici güven endeksi Şubat ayında 71.2 seviyesine geriledi. Söz konusu veri Ocak ayında 73.2 seviyesindeydi. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise yurtiçinden gelecek olan Yabancı Turist Girişi verisi izlenecek. Veri 11:00'd’ açıklanacak. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.90 – 14.38 – 14.80 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 13.15 – 12.72 – 12.35 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde, 'Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Dün açıklanan FED kararının ardından ilk aşamada dalgalanma görülse de yatay seyir sürüyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın Cuma günü 1886-1902 bandında hareket etti ve %0.07 oranında sınırlı değişim ile 1897.43 seviyesinden tamamladı. 1877$ seviyesinin üzerinde yükseliş hareketi gücünü koruyacaktır. Geçtiğimiz günlerde direnç konumunda olan bu seviyeyi artık ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin üzerinde yaşanacak hareketlerde ise 1900 ve 1916 seviyeleri kısa vadeli ara dirençler olarak takip edilebilir.
Gram Altın’da kısa vadeli yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Cuma gününe pozitif başlayan Gram/Altın günü %0.44 oranından değer kazanımı ile 833.08 TL seviyesinden tamamladı. Gram/Altında satışlar gün içinde karşılanırken, kısa vadeli trend gücünü koruyor. Bazı kısa vadeli göstergeler günlük grafiklerde aşırı alım ( direnç) seviyelerine yaklaşmasına rağmen göstergelerde şimdilik bozulma görmüyoruz. 822-839 bandı gün içi destek ve direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.' denildi.

Altında ABD etkisi

 

Yastık altı altınlarla ithalatın yarısını engelleme planı

 

Bu hafta altın ve döviz kazandırdı, borsa kaybettirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)