BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftalık zirvesinde----

Altın haftalık zirvesinde

Altın haftalık zirvesinde
09 Temmuz 2013 - 12:27 www.finansgundem.com

Altın, Çin'de enflasyonun beklenenden fazla hızlanmasının ardından son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı

Altın Londra'da, Çin'de enflasyonun Haziran ayında beklenenden fazla hızlanmasının metale yönelik "enflasyondan korunma" talebini artırması ve düşük fiyatların talebi güçlendirmesinin ardından son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Çin'de tüketici fiyatları endeksi yıllık bazda yüzde 2.7 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 2.5 artması bekleniyordu. Altın dün, ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi'nin son üç yılın zirvesinden düşmesinin ardından yüzde 1.1 yükseldi. T&K Futures & Options, altında bu yılki düşüşün fiziki alımları güçlendirdiğini kaydetti.
Altın bu yıl, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomide iyileşmenin sürmesi durumunda, varlık alımlarının azaltılabileceğini kaydetmesi ile birlikte yüzde 25 düştü ve bunun sonucu, altın destekli exchange traded fonlarının (ETF) değeri 61.2 milyar dolar eridi. 10 yıl vadeli ABD Hazinesi Enflasyondan Korunmuş Menkul Kıymetleri için başabaş faiz ile ölçülen ABD tüketici fiyatlarında artışlara ilişkin beklentiler, bu yıl yüzde 15 düştü.
Londra'da Marex Spectron Group değerli metaller müdürü David Govett, "Çin enflasyon evrilerinin desteği ile, yine oldukça iyi bir talep ve yeni spekülatif alımlar gördük," dedi ve "Bu seviyelerde halen bazı güçlü fiziki talebin geldiğini görmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 1.6 yükselerek, Londra saati ile 09:40'ta, ons başına 1,256.34 dolara çıktı. Fiyatlar 1,260.70 dolara kadar çıkarak 2 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Ağsutos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.6 değer kazanarak 1,254.50 dolara ulaştı. Vadeli kontratlara işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 30 üzerindeydi.
Altın rekoru
Altın, ABD merkez bankasının faiz düşürme ve varlık alımlarında diğer merkez bankalarına öncülük yapması ile birlikte, 2008 yılındaki fiyatını ikiye katlayarak, Eylül 2011'de 1,921.15 dolar ile tüm zamanalrın en yüksek seviyesine çıktı. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 1,993.8 tona indi ve Mayıs 2010'dan bu yana ilk kez 2,000 tonun altına düştü.
Londra'da VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov, "Altın için kısa vadeli görünüm aşağı yönlü kalmaya devam ediyor," dedi ve "ABD'de baskı altında kalan enflasyon, azalan makro riskler, parasal gevşemenin seyrine ilişikin belirsizlik ve küresel büyüme oranlarındaki kademeli artış beklentileri, piyasa katılımcılarının altına olan ilgisini muhtemelen daha da azaltacak" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın Londra'da yüzde 1.6 yükselerek ons başına 19.4062 dolara çıktı. Metal, 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi'nde bu yıl en kötü performans gösteren meta oldu. Spot palladyum yüzde 0.7 yükselerek ons başına 701.88 dolara çıktı ve bugün 19 Haziran'dan bu yana ilk kez 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine yükseldi. Spot platin yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,368.93 dolara ulaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)