BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın haftalık kazanca yöneldi----

Altın haftalık kazanca yöneldi

Altın haftalık kazanca yöneldi
26 Eylül 2014 - 09:42 www.finansgundem.com

Altın, hisse senetlerindeki düşüşler ve Orta Doğu'da artan gerilimin servet koruma talebini artırması ile haftalık kazanca yöneldi

Altın, küresel hisse senetlerindeki gerileme ve Orta Doğu'da artan gerilimin metale yönelik servet koruma amaçlı talebi artırmasının, ABD'de borçlanma maliyetlerinin yükseleceği beklentilerini dengelemesi ile birlikte, bu ayın ilk haftalık kazancına yöneldi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle, Singapur saati ile 9:46'da, ons başına 1,226.90 doalra kadar çıktı ve dünkü yüzde 0.4'lük yüseklişi daha da genişletti. Metal bu hafta yüzde 0.9 yükseldi ve 22 Eylül'de 1,208.40 dolar ile gördüğü 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesinden toparlandı.
Altın, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin dört yılın en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte, bu yılın ilk çeyrek dönemlik kaybına ilerliyor. ABD'de dün açıklanan işsizlik başvuruları verisinin beklenenden daha az artış göstermesinin ardından, bugün açıklanacak olan ABD ekonomik büyüme verisinin, ilk açıklanan rakamdan daha hızlı bir artış işaret etmesi bekleniyor. Suudi Arabistan, Ürdün, Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, ABD öncülüğünde bu hafta Suriye topraklarındaki İslam Devleti militanlarına yönelik düzenlenen ilk hava saldırısına katıldı.

Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumu CITICS Futures Co. analistlerinden Zhu Runyu, "Altın, jeopolitik gelişmelerden ve zayıf hisse senedi piyasalarından destek buldu," dedi ve "uzun vadeli aşağı trend, ABD ekonomisinde ve buna bağlı olarak dolardaki güçlenme ile birlikte, etkisini sürdürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Asya hisse senetleri, New York'ta dün Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin yaklaşık iki ayın en hızlı kaybını gerçekleştirmesinin ardından değer kaybetti. Küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Çin'de büyümenin yavaşlamakta olduğu ve ABD'de faiz artırımının bazı yatırımcıların beklediğinden daha erken yapılabileceği endişeleri ile, Ocak ayından bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)