BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın güçlü dolar ile düştü----

Altın güçlü dolar ile düştü

Altın güçlü dolar ile düştü
25 Eylül 2014 - 10:45 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de faizlerin yükseleceği beklentisinin doları güçlendirmesi sonrası değer kaybetti

Altın, ABD'de beklenenden iyi çıkan ekonomik verilerin borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentisini güçlendirmesi ve bunun sonucu doların değer kazanması ile birlikte, sekiz ayın en düşük seviyesine doğru hareketlendi. Platin Haziran 2013'ten bu yana en düşük seviyesine inerken, palladyum ve gümüş de düştü.

Spot altın yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,209.37 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 14:27'de, 1,209.80 dolara geldi. Metal 22 Eylül'de 1,208.40 dolara kadar inerek 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü ve bu yılki kazancını geri vermeye oldukça yaklaştı.

Altın, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin dört yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından, bu yıl ilk kez çeyrek dönemlik zarara yönlendi. Fed yetkilileri geçen hafta, toparlanmaya destek için faizleri kayda değer bir süre düşük seviyede tutma taahhüdünü korumalarına karşın, 2015 yılı için faiz tahminlerini yükseltti. Dün açıklanan veri, ABD'de birinci el konut satışlarının Ağustos ayında güçlü bir yükseliş gösterdiğini işaret etti ve Goldman Sachs Group Inc. altının bu yıl düşeceği yolundaki tahminini tekrarladı.

Hangzhou, Çin'de Cinda Futures Co. analisti Lv Jie, "Dolar yönü belirlemeye devam edecek," dedi ve "Fiziki talepte biraz artış var, ancak bu kayıpları gidermeye yetecek kadar değil" şeklinde görüş bildirdi.

Goldman Sachs’s Jeffrey Currie, bankanın altının 2014 yılı sonunda 1,050 dolara düşeceği yolundaki tahmininin sürdüğünü kaydetti. Emtia araştırma müdürü Currie, fiyatlara Ukrayna ve Orta Doğu'daki siyasi belirsizliklerden kaynaklanan desteğin azalmakta olduğunu ve enflasyonun baskı altında kalmasının beklendiğini sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)