Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 502,4 lira seviyesinde işlem gördü.
Dün altının ons fiyatındaki yükselişe karşın dolar kurundaki düşüşle birlikte yatay bir seyir altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 499,5 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlayarak saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artışla 502,4 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 824 lira, Cumhuriyet altını da 3.365 liradan satıldı.
Altının ons fiyatı yükselişini beşinci güne taşımasının ardından önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 1.805 dolardan alıcı buldu.
A1 Capital Menkul Değerler tarafından hazırlanan analizde, “Ons altında yukarı yönde hareketlerin devamı adına 1800 direncini yakından takip ediyoruz. Şayet bu direnç seviyesi aşılabilirse ons altın fiyatlarının 1828 ve 1855 dirençlerini hedefleyebileceğini söyleyelim. Bunun yanında 1770 desteği aşağıda izlenmeye devam edilecektir. Bu seviyenin altında 1750 kısa vadede ara destek seviyesi olarak takip edilebilir. Özellikle 1750 desteğinin kırılmasını sağlayacak satış baskısında 1725 – 1700 destekleri hedef konumuna yerleşebilir” denildi.
İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan bültende de, “Haziran ayını oldukça kötü bir performans ile kapatan altın da piyasalar geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD kanadından gelen tarım dışı istihdam verisini takip etmişti. İstihdam verisinin beklentileri aşması ve enflasyona dair beklentilerin tekrar gün yüzüne çıkması ile birlikte dolar endeksinde baskılar oluşurken, bu baskılar altın fiyatlarına bir miktar olumlu yansımıştı. Yeni haftaya 1787 seviyelerinde başlayan ons altın ABD kanadında 'Bağımsızlık Günü' sebebiyle kapalı olan piyasalar sebebiyle sakin bir seyir izledi. Haftanın ikinci işlem gününde piyasalar ABD kanadından gelecek olan ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) verisini takip edecek. Veri ile birlikte dolar endeksindeki volatilite artacaktır. Diğer yandan Dünya Altın Konseyi'nin verilerinde küresel bazda artan enflasyon endişeleri ile merkez bankaları altın alımlarına yeniden ağırlık verebileceği işaret edildi. Dünya Altın Konseyi açıklamasına göre Sırbistan, Tayland ve Gana yeni altın alım duyurularını yaptı. Bu konu da altın fiyatlarına olumlu yansıyabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1810,13 - 1825,57 - 1845,28 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1790,16 - 1773,52 - 1751,03 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir" diye belirtiliyor.
Kurlar kapanış seviyelerine yakın hareket ediyor
yürü be sarıkız :D
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.