BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın düşüşünü sürdürüyor----

Altın düşüşünü sürdürüyor

Altın düşüşünü sürdürüyor
28 Ocak 2014 - 13:36 www.finansgundem.com

Altın, Fed endişeleri ve azalan talep ile iki ayın en yükseğinden başlattığı düşüşünü genişletti

Altın Londra'da, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği beklentisi ve Asya'da fiziki talebin Çin Yeni Yıl tatili öncesi yavaşlaması ile birlikte, son iki ayın en yüksek seviyesinden başlattığı düşüşünü daha da genişletti. Platin üç gün süren düşüşünü durdurdu.

Bugün iki gün sürecek toplantılarına başlayacak olan Fed politika yapıcıları, Aralık ayında varlık alımlarını azaltmaya başlamalarının ardından, tahvil alım programını yavaşlatmaya devam edebilirler. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Fed, varlık alım programını bu yıl bitirmek için her toplantıda 10'ar milyar dolar azaltıma gidecek. Çin'de Ay Takvimine Göre Yeni Yıl tatili 31 Ocak'ta başlayacak.

Londra'da VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov, bugünkü bilgilendirme notunda, "Çok kısa vadede, Çin'de fiziki işlemlerin tatil öncesi azalacak olmasından dolayı, ABD dolarının görünümü, altın fiyatları için önemli," dedi ve "Başka bir gelişme olmazsa, altın yatırımcıları muhtemelen, Fed'in açıklaması öncesi harekte geçerek karlarını realize edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 11:03'te, ons başına 1,255.10 dolara geriledi. Metal dün yüzde 1 aşağıda kapatmadan önce, 1,279.61 dolar ile 18 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.7 kayıpla ons başına 1,254.60 dolara indi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yaklaşık iki katı seviyesindeydi. Spot platin yüzde 0.3 değer kazanarak ons başına 1,416.75 dolara çıktı ve son dört seansta ilk kez yukarı yönde hareket etti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi bugün yüzde 0.1 yükseldi. Endeks 21 Ocak'ta dört ayın zirvesine çıktı. Altın genel olarak dolar ile ters yönde hareket ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)