Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Altın, Çin'de imalat sanayinin yedi ayda ilk kez beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından "güvenli liman" talebinin artması ve hisse senetlerindeki düşüş ile birlikte değer kazandı ve iki günlük düşüşünü tersine çevirdi. Gümüş, platin ve palladyum değer kaybetti.
Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,376.95 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:06'da 1,376.86 dolara geldi. Fiyatlar erken saatlerde, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomi iyileşirse, dünyanın en büyük ekonomisini canlandırmaya yönelik teşviklerin azaltılabileceğini açıklaması sonrası dolarda görülen yükselişin etkisi ile yüzde 1 düştü.
Çin'de HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından açıklanan öncü imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Mayıs ayında 49.6'ya geriledi. Bu veri Nisan ayında 50.4 seviyesinde gerçekleşmişti. Bloomberg'in anketine katılan 13 analistin tahminlerinin medyanına göre, imalat sanayi endeksinin 50.4 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Bu verinin 50 seviyesinin altında çıkması, sektörde daralma olduğunu işaret ediyor. Çin verisi hisse senetlerinde hızlı düşüşlere neden oldu. Altın, küresel ekonomik görünümün iyileştiği bir ortamda, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ve hisse senetleri dahil daha riskli varlıklara yönelmeleri sonucu bu yıl yüzde 18 değer kaybetti.
Çin'de bankaların kötü borçlarını satın alması için oluşturulan dört fondan birinin bir birimi olan Cinda Futures Co.'nun kıdemli traderı Yang Shandan, "Altın, hisse senetlerinin, ekonomik belirsizliklerin halen devam ettiğini yansıtması ile birlikte, bir miktar 'güvenliğe kaçış' alımlarından faydalandı," dedi ve "Ancak ETF çıkışları devam ettiği sürece, altında kazançlar kısıtlı kalacak" şeklinde görüş bildirdi.
Altın, exchange traded fonlarından (ETF) çıkışlarla birlikte, Nisan ayında ayı piyasasına girdi. Altın destekli ETF'lerdeki toplam varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dört aydır üst üste düşüyor ve bunun etkisi ile bu yıl yüzde 18 azaldı. Dünyanın en büyük altın desteki ETF'si SPDR Gold Trust dün, fonun internet sitesindeki verilere göre, 1,020.07 tona düşerek Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi.
Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, son 10 günün dokuzunda düşmesinin ardından, yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,374.50 dolara çıktı. ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi, yenin ralli yapmasının ardından yüzde 0.2 geri çekildi. Endeks erken saatlerde Temmuz 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı.
Spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 22.205 dolara, platin yüzde 0.9 kayıpla ons başına 1,455.40 dolara be palladyum yüzde 1.4 değer kaybederek ons başına 736.10 dolara indi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.