BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ABD verilerinden güç aldı----

Altın ABD verilerinden güç aldı

Altın ABD verilerinden güç aldı
04 Ağustos 2014 - 07:47 www.finansgundem.com

Altın, üç hafta ard arda düştükten sonra, Cuma günü açıklanan ABD istihdam verilerinden güç aldı

Altın, ağırlıklarını daha yüksek borçlanma maliyetleri yerine ABD ekonomisinin sağlığına yöneltmeleri ile birlikte, üç hafta üst üste düşüş göstermesinin ardından, son bir ayın en düşük seviyesinin üzerinde seyretti. Gümüş altı haftanın en düşük seviyesinden toparlandı.

Spot altın, 1 Ağustos Cuma günkü seviyesi olan ons başına 1,293.75 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:31'de 1,292.90 dolara geldi. Metal Cuma günü 1,279.30 dolar ile 19 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bir miktar toparlandı ve üst üste üçüncü haftadaki kaybını azalttı. Metal böylelikle Eylül ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirdi.

ABD'de Cuma günü açıklanan veriler, istihdamın altıncı ay üst üste 200,0002in üzerinde artış gösterdiğini işaret ederken, işsizlik oranının yükseldiğini gösterdi. Bunun sonucu, Fed'in, bu yılın ilerleyen dönemlerinde varlık alımlarını sona erdirmesinin ardından, faizleri yakın zamanda yükselteceği beklentileri zayıfladı. Bu durum, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin altı gün süren yükselişini sonlandırması ile birlikte, altını destekledi. Altın 1 Ağustos'ta ayrıca, küresel hisse senetlerinin, dün Portekiz Merkez Bankası'nca el koyulan Banco Espirito Santo SA'nın sermaye artrımına gitme talimatı alması ve Arjantin'in iflasından da destek buldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)