BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 7 haftanın zirvesine yakın----

Altın 7 haftanın zirvesine yakın

Altın 7 haftanın zirvesine yakın
08 Nisan 2015 - 14:20 www.finansgundem.com

Altın, Fed'in bugün açıklayacağı Mart ayı toplantı tutanakları öncesi, 7 haftanın zirvesi yakınında kaldı

Altın, yatırımcıların Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarını açıklamasını beklemeleri ile birlikte, yedi haftanın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 11:29'da, ons başına 1,211.11 dolara çıktı. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 56 altındaydı.

TSİ 21:00'de açıklanacak olan Fed tutanakları, ABD'de faiz artırımlarının zamanlaması ve hızı konusunda ipuçları verebilir. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, 6 Nisan'da yaptığı açıklamada, ilk faiz artırımının iki toplantı sonrası yapılması taraftarı olduğunu söyledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 geriledi ve son üç günde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

Londra'da Macquarie Group Ltd. analisti Matthew Turner, "Altın fiyatlarında daha büyük çaplı istikrarın nedenlerinden biri, doların volatil seyrini durdurması," dedi ve "Ayrıca, son birkaç toplantıdan sürpriz sonuçların çıkmasından dolayı, tutanaklar öncesi altında işlem yapmak biraz cesaret istiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşerek ons başına 1,209.10 dolara indi. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, düşüşünü üçüncü güne taşıyarak 1,616 tona indi ve Ocak ortasından bu yana en düşük seviyesini gördü.

SPDR Gold Hisseleri ETF'sindeki türevlerin fiyatlarını izleyen Chicago Board Options Exchange Altın ETF Volatilite Endeksi Salı günü 15.20 ile Eylül ayından bu yana en düşük seviyesinde kapandı.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselişle ons başına 16.8797 dolara çıktı. Platin yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,174.75 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.1 gerileyerek ons başına 769.35 doalra geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)