BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 6 haftanın zirvesinde----

Altın 6 haftanın zirvesinde

Altın 6 haftanın zirvesinde
20 Ocak 2014 - 08:32 www.finansgundem.com

Altın, artan talep işaretleri ve dünyanın en büyük ETF'sine gelen alımlar ile yükseldi

Altın, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonunun 2011'den bu yana en hızlı büyümesini gerçekleştirmesi ile birlikte, artan talep işaretlerinin desteğiyle, yaklaşık altı haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Platin, Güney Afrika'daki grev beklentileri ile değer kazandı.

Spot altın yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,260.07 dolara kadar çıakrak 11 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Singapur saati ile 12:35'te 1,255.39 dolara geldi. Altın, ekonomik verilerin ABD'de düzensiz toparlanmayı işaret etmesinin ardından, geçen haftayı da yükselişle geçerek dört hafta üst üste değer kazandı ve Eylül ayından bu yana en uzun süreli haftalık çıkış serisini gerçekleştirdi. Platin yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,462.63 dolara kadar çıkarak 7 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve dördüncü haftadaki kazancını daha da genişletti.

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, 17 Ocak'ta yüzde 0.9 yükseldi ve Kasım 2011'den bu yana en yüksek günlük artışını gerçekleştirdi. Geçen yıl muhtemelen Hindistan'ı geçerek dünyanın en büyük altın kullanıcısı haline gelen Çin'de, Şanghay Altın Borsası'nın gösterge altın kontratının işlem hacmi, 17 Ocak'ta yükselişini ikinci güne taşıdı. Altın , 1981'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdiği geçen yılın son günü olan 31 Aralık'ta 1,182.27 dolar ile gördüğü altı ayın en düşük seviyesinden sıçrama yaptı.

Çin'in borsaya kore en büyük aracı kurumunun bir birimi olan CITICS Futures Co.'nun şef yatırım stratejisti Wang Xiaoli, "Çin'deki İlkbahar Festivali öncesi talep iyi ve yatırımcıların ETF'lerde alım yapması beklentileri güçlendiriyor," dedi ve "ABD'de verilerin karşık gelmesi altın için olumlu. Ancak genel görüş halen teşviklerde sakin bir azaltım olacağı şeklinde" yorumunda bulundu. Çin'de İlkbahar Festivali ya da Ay Takvimine Göre Yıl Başı 31 Ocak'ta başlayacak.

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, politika yapıcıların ekonomiyi teşvik için "daha fazlasını yapması gerektiğini" söyledi. Geçen hafta ABD'de açıklanan veriler, perakende satışlar, New York imalat sanayi ve işsizlik başvurularının beklenenden iyi çıktığını gösterirken, konut başlangıçlarının düştüğünü, sanayi üretiminin yavaşladığını ve tüketici güveninin beklenmedik bir şekilde düştüğünü işaret etti. Fed politika yapıcıları 28-29 Ocak'ta biraraya gelecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)