BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 5 haftanın yükseğinden geriledi----

Altın 5 haftanın yükseğinden geriledi

Altın 5 haftanın yükseğinden geriledi
16 Ekim 2014 - 13:33 www.finansgundem.com

Altın, güvenli liman alımlarından gelen kazançlarının bir kısmını geri verdi

Altın Londra'da, bazı yatırımcıların, ekonomik yavaşlama işaretlerinin arttığı bir ortamda, diğer varlıklardan kaynaklanan zararlarını kapatmak için altın satışına geçeceği spekülasyonu ile birlikte, yaklaşık beş haftanın en yüksek seviyesinden geri çekildi.

Metal dün, ABD'de perakende satışların Eylül ayında tahmin edilenden daha fazla düşmesinin etkisi ile yüzde 0.7 değer kazandı. Küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi dün sekiz ayın en füşük seviyesine inerken, Bloomberg Emtia Endeksi Temmuz 2009'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Altın, ABD ekonomisindeki iyileşme işaretlerinin Fed'in borçlanma maliyetlerini artırması için durumu güçlendirmesi ve yüksek faizlerin ise, altının yatırımcılara genelde yalnızca fiyat artışları yoluyla kazanç sağlamasından dolayı metalin cazibesini azaltması sonucu, 6 Ekim'de bu yılın en düşük seviyesini gördü. Ancak altın, Fed'in küresel ekonomik yavaşlamanın faiz artırımlarını geciktirebileceğini işaret etmesinin etkisi ile, bu düşük seviyeden yükselmeye başladı. Para yöneticilerinin toplam kısa pozisyonları, ABD resmi verilerine göre, rekor seviye yakınında.

Şanghay'da Everbright Futures Co.'nun  makroekonomik stratejisti Sun Yonggang, "Altının rallisi, güvenli bölgeye kaçış ve düşüş beklentisi ile açılan kısa pozisyonların sıkışmasının bir kombinasyonundan kaynaklandı," dedi ve "Diğer piyasalardaki büyük satış dalgası, bazı yatırımcıları, bu piyasalardaki 'pozisyon kapa' (margin call) çağrılarını karşılayabilmek için altındaki karlı pozisyonlarını kapatmaya yöneltebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle, Londra saati ile 09:41'de, ons başına 1,238.71 dolara indi. Metal dün 1,249.75 dolara kadar çıkarak 11 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,239 dolara indi.

Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 64 üzerindeydi.

ABD'de perakende satışlar verisinin beklenenden kötü çıkması, küresel yavaşlamanın dünyanın en büyük ekonomisini olumsuz etkilediği yolundaki endişeleri artırdı. Küresel hisse senetleri son bir ayda yaklaşık yüzde 7.9 düştü ve Brent petrolü yaklaşık dört yılın en düşük seviyesini gördü.

Spot gümüş Londra'da yüzde 0.2 düşerek ons başına 17.439 dolara geriledi. Palladyum yüzde 0.9 kayıpla ons başına 760.70 dolara gerilerken, platin yüzde 0.8 düşüşle ons başına 1,251 dolara indi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)