BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 4 ayın zirvesine yaklaştı ----

Altın 4 ayın zirvesine yaklaştı

Altın 4 ayın zirvesine yaklaştı
24 Şubat 2014 - 13:13 www.finansgundem.com

Altın fiyatları haftanın ilk gününde yükselişe geçerek son dört ayın zirvesine yaklaştı

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. 1332,12 dolardan işlem görmeye başlayan altın 1334,50 dolara kadar yükseldikten sonra 1333 dolardan alıcı buluyor. Altın gün içinde gördüğü en yüksek seviyeyle Ekim sonunda gördüğü 1342 dolara yaklaşmış durumda. Geçen hafta Çin tarafında HSBC imalat PMI endeksinin 48,3 puan ile beklentilerin altında gelmesi son aylardaki büyüme endişelerini güçlendirirken Ukrayna, Venezuela ve Tayland gibi ülkelerdeki siyasi risklerin güvenli liman talebini artırması ile altın fiyatı Cuma günü 1328 dolar seviyesine kadar çıkmıştı.

GÜNDEM YOĞUN

Analistler, bu hafta yoğun bir veri gündeminin olduğunu belirterek, ABD'de açıklanacak tüketici güven endeksleri, haftalık işsizlik başvuruları ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in Senato'da yapması beklenen konuşmanın altın fiyatlarının seyri üzerinde etkili olacağını kaydediyor.

İKİ DİRENÇ NOKTASI VAR

Geçen hafta altının ons fiyatının 1330 dolar seviyelerini test ettiğini fakat bu seviyelerden satış geldiğini hatırlatan analistler, sırasıyla 1338 ve 1350 seviyelerinin güçlü direnç konumunda olduğunu vurguluyor.

1320 DOLAR DESTEK

Analistler, aşağı yönlü hareketlerde 1320 dolar seviyesinin gün içi destek konumuna geldiğini, bu seviyenin kırılması durumunda satış baskısının artabileceğini tahmin ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)