Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Reuters’ın haberine göre, İsviçreli UBS’in başını çektiği çok sayıda banka, ‘blockchain’ teknolojisini kullanarak finans piyasalarında işlem yapmayı sağlayacak bir dijital para sistemi oluşturuyor. Blockchain teknolojisi, alıcı ve satıcı arasında, aracıyı ortadan kaldırarak direkt, şeffaf ve güvenli bir işlem sağlayabilme iddiasında.
Merkez desteği...
Sanal para denilince şu anda akla ilk gelen Bitcoin oluyor. Ancak Bitcoin çok riskli bir para olarak görülüyor. Çünkü arkasında herhangi bir ülkenin Merkez Bankası garantisi yok. Tedavüle Bitcoin çıkarmak için ‘madencilik’ adı verilen çalışmalar yapılıyor. Bu da çok güçlü bilgisayarların aşırı zor matematik işlemlerini çözerek, adeta maden kazarak, sınırlı sayıda Bitcoin üretmesi demek.
UBS’in başını çektiği bankalar ise arkasında merkez bankası desteği olan para birimleriyle uyumlu çalışacak bir sanal para tasarlıyor. UBS yaptığı açıklamada, Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG ve State Street’in de ‘USC’ adı verilen dijital para çalışmasına katıldığını duyurdu.
UBS, söz konusu para üzerinde ilk olarak Eylül 2015’te çalışmaya başlamış, projeye daha sonra BNY Mellon, Deutsche Bank, Santander ve ICAP de dahil olmuştu.
Önümüzdeki sene sonu tedavüle sokulması planlanan dijital para, arkasında bir merkez bankası desteği olan bütün önde gelen para birimlerinin dengi olacak. Financial Times gazetesi de başlıca merkez bankaları ve piyasa düzenleyici kurumlarla görüşme halinde olan bankaların 2018’in ikinci yarısında parayı kısıtlı bir şekilde devreye alacağını yazdı. Milliyet
Bizimde çok acil olarak bu ortaklığa üye olup gelecekteki bu dünya parasında söz sahibi olmamız gerekiyor.
türkiye neyi bekliyor, hemen bizim bankalarda bu işleme başlamalı
bizde daha tık yok 50 sene sonra aa iyi bişemiş der ithal ederiz...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.